Πώς δρούσε η σπείρα με την τεχνητή νοημοσύνη – «‘Ντούμπλαραν’ τη φωνή μου»

Στην άλλη άκρη της γραμμής άκουγαν δικό τους άνθρωπο σε πανικό να τους δίνει οδηγίες πώς και πού να βάλουν χρήματα και κοσμήματα ώστε ο ίδιος να είναι ασφαλής. Ωστόσο, ήταν επιτήδειοι που χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη ακούγονταν ακριβώς όπως οι συγγενείς των θυμάτων.

«Με πήραν τηλέφωνο και προσποιήθηκαν την εταιρία τηλεφωνίας καταγράφοντας τη φωνή μου όσο μιλούσαμε. Πήραν την κόρη μου και ‘ντούμπλαραν’ τη φωνή. Από την στιγμή που νιώθεις ότι ακούς τη φωνή του πατέρα σου λειτουργείς έτσι, ασυναίσθητα. Ήταν αργά όταν το κατάλαβε».

Πώς δρούσαν

Για περίπου μία ώρα είχαν στο τηλέφωνο ηλικιωμένη, την οποία κάλεσαν δήθεν για αναβάθμιση της τηλεφωνικής της σύνδεσης, απειλώντας την ότι εάν δεν την κάνει θα υποστεί γενικό μπλακ άουτ.

«Λέω ‘θα το κλείσω’. ‘Όχι’, λέει, ‘μην το κάνετε, προσέχετε. Γιατί εάν το κλείσουμε τώρα και σταματήσει η αναβάθμιση δεν θα έχετε για 48 ώρες κινητό και σταθερό και ηλεκτρικό’. Τι μου λέτε, λέω».

Η Αστυνομία συνέλαβε δύο νεαρούς που όπως προέκυψε από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου εμπλέκονται σε τουλάχιστον 6 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης με AI και τη συνολική λεία να αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Οι δύο δράστες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω ενώ είχαν αρπάξει από μία ηλικιωμένη στη Νέα Ιωνία κοσμήματα και ψηφιακές συσκευές αξίας 30.000 ευρώ.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες του Εγκέλαδου – Πόσο έτοιμοι είμαστε;

Απόρρητο