Ελλάδα

Κλείνει εκ νέου η εστίαση – Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες

01.11.2020 | 20:14

Για μιάμιση μέρα ακόμα θα παραμείνουν ανοιχτά εστιατόρια καφετέριες και μπαρ. Από το πρωί της Τρίτης κατεβάζουν ρολά με την αγωνία των ιδιοκτητών, αλλά και των εργαζομένων να χτυπάει κόκκινο. Είναι άλλωστε η δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο που θα κληθούν να επιβιώσουν υπό δύσκολες συνθήκες και με κρατικό επίδομα. Πάμε να δούμε πως αντιμετωπίζουν τις νέες συνθήκες.

Σε νέα «δοκιμασία» μπαίνει από το πρωί της Τρίτης η εστίαση, με εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ να κατεβάζουν ρολά στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Το πλήγμα για τον κλάδο, το 8μηνο της πανδημίας ήταν βαρύτατο. Οι επιχειρηματίες μετά την επαναλειτουργία τους από το πρώτο lockdown βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια σημαντική πτώση του τζίρου.

Ο Αντώνης Κονιάκος είναι ιδιοκτήτης του πιο πολυσύχναστου café bar του Κολωνακίου. Για αυτόν αυτή τη στιγμή προέχει η δημόσια υγεία.

Ο Κωνσταντίνος Ξηρός από την πλευρά του πιστεύει πως τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών,Χρήστος Σταϊκούρας δεν είναι αρκετά.

Εντείνεται η ανησυχία για λουκέτα

Η εστίαση κατεβάζει ρολά για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εξάμηνο.Οι ιδιοκτήτες μιλούν για τη χαριστική βολή. Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν 25000 λουκέτα στην εστίαση και 150.000 άνεργοι.

Η ανησυχία για λουκέτα και απολύσεις εντείνεται …Οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επόμενη ημέρα

Με 534 ευρώ κάποιος που έχει οικογένεια δεν τα βγάζει πέρα.

Πολλοί κάνουν κάνουν λόγο ακόμη και για «τιμωρία» της εστίασης εξαιτίας όπως λένε, μιας μικρής μερίδας συναδέλφων τους που δεν συμμορφώθηκαν με τα μέτρα το προηγούμενο διάστημα.

Με την Αστυνομία για έλεγχο

Για μια ακόμα φορά χρειάστηκε η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου οι αρμόδιοι φορείς να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/11/2020

Ελλάδα