Πολιτική

Το Σάββατο οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό

30.10.2020 | 17:34 Eνσωμάτωση

Αύριο το πρωί αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό, που αναβλήθηκαν μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της Σάμου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να μεταφέρει κατά μια ημέρα τις ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό, δίνοντας προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των καταστροφών στη Σάμο.

Παράλληλα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει τη συμπαράσταση στις δύσκολες ώρες που αντιμετωπίζει.

Κλείνουν οι «πορτοκαλί» περιοχές

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται στις 10 το πρωί του Σαββάτου να ανακοινώσει το κλείσιμο της εστίασης (μπαρ, καφέ και εστιατόρια) στις πορτοκαλί περιοχές, όπως η Αττική.

Παράλληλα, αναμένεται η απλούστευση των διαδικασιών και των περιορισμών, με τη μετατροπή των χρωμάτων του χάρτη επικινδυνότητας σε τρία χρώματα: πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο. Κάτι που αυτομάτως θα μεταφέρει όσες περιοχές βρίσκονταν στο «κίτρινο» στο «πορτοκαλί», με ότι αυτό σημαίνει για τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Επίσης, θα επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού και προβλέπεται και περιορισμός των μετακινήσεων, ενώ θα συνεχιστούν οι πτήσεις από και προς εξωτερικό.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 30/10/2020