Κόσμος

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Ευρώπη – Επέστρεψε το lockdown

30.10.2020 | 19:25 Eνσωμάτωση

Περισσότερα από 18.000 κρούσματα κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της Γερμανίας, την ώρα που οι κάτοικοι ετοιμάζονται για το μερικό lockdown που θα τεθεί σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα.

Μπαρ, εστιατόρια, γυμναστήρια και θέατρα θα κλείσουν. Οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς χώρους θα περιορίζονται σε 10 άτομα από δύο νοικοκυριά.

Γαλλία

Όπου φύγει – φύγει οι Παριζιάνοι για την εξοχή. Ουρές χιλιομέτρων, καθώς οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας έσπευσαν να εγκαταλείψουν την πόλη πριν τεθεί σε ισχύ το lockdown απόψε τα μεσάνυχτα.

Η αργία των Αγίων Πάντων και επικείμενη καραντίνα, τους έκανε να σπεύσουν στα αυτοκίνητά τους και να κατευθυνθούν προς την εξοχή.

Φοιτητές και εργαζόμενοι φεύγουν για την επαρχία με κάθε μέσο. Άλλοι, προτίμησαν να περάσουν το βράδυ πριν την καραντίνα δηλώνοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο.

Με περισσότερα από 47.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται μόνο το τελευταίο 24ωρο, από απόψε έως την 1η Δεκεμβρίου τουλάχιστον, οι Γάλλοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στις δουλειές τους, για λόγους υγείας και για να γυμναστούν για μια ώρα και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σπίτια τους.

Σχολεία και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά με ενισχυμένα πρωτόκολλα ασφαλείας. Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και για τα παιδιά ηλικίας άνω των έξι ετών.

Ιταλία

Σχεδόν 27.000 νέες μολύνσεις κατέγραψαν οι αρχές σε ένα 24ωρο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ μολύνσεων και τα νοσοκομεία υπό ασφυκτική πίεση.

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε νέα μέτρα. Μπαρ και εστιατόρια δε θα σερβίρουν πελάτες μετά τις 18:00 το απόγευμα. Σινεμά, θέατρα, πισίνες και γυμναστήρια θα κλείσουν.

Ισπανία

Παρατείνεται η έκτακτη ανάγκης στη χώρα για έξι μήνες  όπως αποφάσισαν οι αρχές της Ισπανίας, επιτρέποντας στις τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλλουν πιο σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.

Χθες, καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ με σχεδόν 24.000 κρούσματα κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 30/10/2020