Πολιτική

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με τα καταστήματα εστίασης και το «κλείδωμα» των περιφερειών

30.10.2020 | 13:29 Eνσωμάτωση

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού ανησυχεί όλο και περισσότερο τους αρμόδιους.

Ήδη χθες ανακοινώθηκε ότι τρεις περιοχές η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη μπαίνουν στο κόκκινο ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει μια νέα δέσμη αυστηρότερων μέτρων.

Ο πολιτικός συντάκτης του Mega Γιάννης Χρηστάκος δίνει τις τελευταίες πληροφορίες για τα μέτρα που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έχει από το πρωϊ αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου. Αμέσως μετά το διάγγελμα σχεδιάζεται να γίνει αναλυτική παρουσίαση των μέτρων από τους Γκ. Μαγιορκίνη και Ν. Χαρδαλιά και κατά πάσα πιθανότητα από τον ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρα.

Ενίσχυση των μέτρων στήριξης της εργασίας, επιπλέον αυτών που ήδη ισχύουν οριζόντια για όλους τους κλάδους της οικονομίας, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί διαφορετικές εισηγήσεις ιδίως ως προς την εστίαση. Πάντως οι πληροφορίες συγκλίνουν στο κλείσιμο της εστίασης στις «πορτοκαλί» περιοχές σε πρώτη φάση για 15 μέρες. Στόχος είναι το μέτρο να είναι πιο εφαρμόσιμο και αποτελεσματικό.

Ακόμα, αναμένεται να ανακοινωθεί απαγόρευση στις μετακινήσεις όμορων δήμων που βρίσκονται στο πορτοκαλί.

Οπως ανακοινώθηκε το διάγγελμα θα γίνει στις 15.00.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2020