Κόσμος

Γαλλία: Θλίψη και οργή την επόμενη μέρα της τραγωδίας στην Νίκαια

30.10.2020 | 13:40 Eνσωμάτωση

Την επόμενη μέρα της τραγωδίας οι πολίτες σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από τη Βασιλική της Νoτρ Νταμ

Σοκαρισμένη παραμένει η Γαλλία από την τρομοκρατική επίθεση του 21χρονου Τυνήσιου Μπραχίμ Αουσαουί,  ο οποίος σκότωσε τρία άτομα μέσα και έξω από εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας.

Oι καμπάνες χτυπούν πένθιμα στην όμορφη παραλιακή πόλη της Νίκαιας.

Την επόμενη μέρα της τραγωδίας οι πολίτες σοκαρισμένοι από το αποτρόπαιο έγκλημα αφήνουν λίγα λουλούδια έξω από τη Βασιλική της Νoτρ Νταμ.

Ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν το βαθύ μίσος που κουβαλούσε ο 21 χρονος Τυνήσιος δράστης που σκόρπισε το θάνατο σε φιλήσυχους και ανυποψίαστους ανθρώπους όπως ο Βινσέντ Λοκ. Ο αγαπημένος νεοκόρος της Βασιλικής της Νοτρ Νταμ, πατέρας δύο παιδιών.

Ο ιερέας της εκκλησίας βρήκε το πτώμα του στην είσοδο του ναού.

Η Simone Barreto Silva από την Βραζιλία μητέρα τριών παιδιών ήταν η μόνη από τα θύματα που πρόλαβε πριν ξεψυχήσει να ψελλίσει λίγες λέξεις. «Σας παρακαλώ πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ».

Η 44χρονη, μπόρεσε να βγει από την εκκλησία, αλλά πέθανε «σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα τραύματα της από μαχαίρι που της είχε καταφέρει ο δράστης.

Η γαλλική κυβέρνηση είναι σίγουρη ότι θα ακολουθήσουν και άλλα χτυπήματα αλλά ο Εμμανουέλ Μακρόν διαμηνύει ότι δε θα τον νικήσει η ρητορική του μίσους..]

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2020