Πολιτική

Απίστευτη πρόκληση: Τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια – Στοχοποιεί την Ευρώπη ο Ερντογάν

30.10.2020 | 13:35 Eνσωμάτωση

Η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της Άγκυρας δεν έχει τέλος, καθώς ανήμερα της τουρκικής επετείου μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κάλεσε εκ νέου την Τουρκία να σταματήσει τις μονομερείς ενέργειες και τις προκλήσεις.

Ανήμερα της τουρκικής επετείου μέλη της τοπικής οργάνωσης Μπόντρουμ του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ύψωσαν τεράστια τουρκική σημαία απέναντι από τα Ίμια, ενώ το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου ο Τούρκος δήμαρχος απέναντι από το Καστελόριζο προχώρησε σε μια παιδιαριώδη αντίδραση στην έπαρση μιας γιγάντιας ελληνικής σημαίας στο ακριτικό ελληνικό νησί.

Σχημάτισε με λέιζερ μια γιγάντια τουρκική σημαία στο απέναντι ύψωμα.

Ο Σουλτάνος προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως ηγέτη του μουσουλμανικού κόσμου στοχοποιεί όλη την Ευρώπη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επεσήμανε την εργαλειοποίηση και της θρησκείας από την πλευρά της Τουρκίας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Ευρώπη δίστασε να λάβει μέτρα και αρκέστηκε στην καταδίκη των προκλητικών ενεργειών και της ρητορικής της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «εντελώς απαράδεκτες». Τονίστηκε δε η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων ηγετών να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου. Το ζήτημα των κυρώσεων ωστόσο για μια ακόμα φορά αφέθηκε για την Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας από σήμερα ξεκινά η άσκηση Μπλε Φάλαινα στην ανατολική Μεσόγειο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 30/10/2020