Ελλάδα

Στο «κόκκινο» Σέρρες και Ιωάννινα – Προστέθηκε και η Λάρισα

29.10.2020 | 21:30 Eνσωμάτωση

Από σήμερα στις 6 το πρωί στο «κόκκινο», δηλαδή στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου) του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, μπήκαν οι περιφερειακές ενότητες των Ιωαννίνων και των Σερρών, ενώ στο «κόκκινο» προστίθεται από αύριο Παρασκευή (30/10) και η Λάρισα.

Αυξημένο είναι το ιικο φορτίο στη Λάρισα και μάλιστα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας στα κρούσματα. Σήμερα (29/10) μέσα σε ένα 24ωρο, είχαμε 51 νέα κρούσματα, τα 20 εξ’ αυτών προέκυψαν από ελέγχους που έκαναν οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.  Στην πόλη υπάρχουν 343 κρούσματα, με τον μέσο όρο ηλικίας να είναι τα 37 έτη.

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας το οποίο αρχίζει να πιέζεται. Αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορωνοϊό, ανάμεσά τους ένας 18χρονος κι ένας 19χρονος, ενώ υπάρχουν άλλες 12 κλίνες.

Οι Σέρρες βρίσκονται στο κόκκινο από σήμερα στις 6 το πρωί, ενώ φόβος επικρατεί στους κατοίκους ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες, καθώς μέχρι χθες το βράδυ η πόλη ήταν γεμάτη από κόσμο, κυρίως από γειτονικούς νομούς.

Η κατάσταση είναι δύσκολη στις Σέρρες με τον κόσμο να προσαρμόζεται παρότι αγωνιά για τα επόμενα 24ωρα. Τους επισκέπτες των γύρω νομών «δείχνουν» πολίτες και τοπικοί φορείς που επισκέπτονταν την πόλη για την νυχτερινή της διασκέδαση.

Ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων έχουμε στα Ιωάννινα, μια εταιρεία σταματά τελείως τα δρομολόγιά της, ενώ μία ακόμα αεροπορική θα πραγματοποιεί δρομολόγια Αθήνα – Ιωάννινα, αλλά θα επιστρέφει στην πρωτεύουσα χωρίς επιβάτες.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στα υπεραστικά λεωφορεία σταματούν όλα τα δρομολογία και θα πραγματοποιείται μόνο ένα δρομολογία από και προς Αθήνα και ένα ακόμα από και προς Θεσσαλονίκη.

Την ίδια ώρα, στα όριά του είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων με αποτέλεσμα να επιστρατεύονται κι άλλα νοσοκομεία στη μάχη ενάντια στον Covid.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/10/2020