Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό τα νοσοκομεία της χώρας – Γεμίζουν ΜΕΘ και μονάδες Covid

29.10.2020 | 20:50

Ήδη οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της χώρας έχουν αυξηθεί ραγδαία έχουμε πάνω από 1.000 ασθθενείς που νοσηλευονται . Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Αττικής υπάρχουν συνολικά διαθέσιμες 52 κλίνες ενώ αν δούμε και την εικόνα για το σύνολο της χώρας τα μισά κρεβάτια στις μονάδες είναι κατηλλειμμένα . Τρομακτική είναι η κατάσταση στον Άγιο Σάββα ένα ευαίσθητο νοσοκομείο όπου έχουμε 19 κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς.

Ολομέτωπη επίθεση δέχεται το σύστημα υγείας από την πανδημία, καθώς πάνω 1000 ασθενείς νοσηλεύονται στη χώρα με συμπτώματα της νόσου. Μόνο χθες 133 πολίτες εισήχθησαν σε κλινικές covid. Πλέον οι μισές κλίνες ΜΕΘ στην επικράτεια έχουν γεμίσει, ενώ στην Αττική από τις 144 κλίνες οι 52 ήταν ελεύθερες μέχρι το πρωί. Η μάχη για ένα κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας έχει ήδη αρχίσει

«Επίθεση» κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία αναφοράς πλησιάζουν την κόκκινη γραμμή. Στο Αττικόν νοσηλεύονται 59 ασθενείς. 20 ασθενείς κλινικη covid, 7 στη μονάδα λοιμώξεων και 12 στην εντατική. Άλλη μια κλινική θα κλείσει για να δοθεί χώρος για covid.

Tα υπόλοιπα νοσοκομεία δημιουργούν συνεχώς νέα κρεβάτια για να υποδεχθούν τα περιστατικά κορωνοιού. Στον Ερυθρό σταυρό 49 κλίνες περιμένουν ασθενείς με τις 10 να έχουν καταληφθεί.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης.

Σοκ με συρροή στον Άγιο Σάββα 

Συναγερμός σήμανε εκ νέου στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο καθώς εντοπίστηκαν 19 κρούσματα. 15 σε υγειονομικό προσωπικό και 4 ασθενείς, που μεταφέρθηκαν στο Αμαλία Φλέμινγκ . Οι εργαζόμενοι εκπέμπουν σήμα κινδύνου για το νοσοκομείο, καθώς η εισβολή του ιου μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Βουλιάζουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Λυγίζουν τα νοσοκομεία της Βορείου ελλάδος και δη της θεσσαλονίκης όπου μέσα σε λίγες μέρες οι εισαγωγές τετραπλασιάστηκαν.

Στο Παπανικολάου 20 υγειονομικοί βρέθηκαν θετικοί στον ιο. Τα εξωτερικά ιατρεία έκλεισαν και τα χειρουργεία ακυρώθηκαν ενώ μολύνθηκαν ασθενείς στην καρδιολογική.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Μακεδονία είναι εκρηκτική καθώς τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και σε κάθε εφημερίες γίνονται δεκάδες εισαγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/10/2020

Ελλάδα