Ελλάδα

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Ουρά ενός χιλιομέτρου για rapid test – Θετικό το 5% των δειγμάτων

29.10.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

Παραλία Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες άνθρωποι σχηματίζοντας μια ουρά που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο περιμένουν υπομονετικά. Θέλουν να κάνουν το δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό στα 15 κλιμάκια του ΕΟΔΥ που βρίσκονται στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η είδηση πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην πόλη έχει εκτοξευθεί θορύβησε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Και η αντίδρασή τους ήταν άμεση.

Μέχρι αργά το απόγευμα διεξήχθησαν περισσότερα από 1500 τεστ. Τα στοιχεία έδειξαν ότι το 5% από αυτά, δηλαδή περίπου 70 άτομα, ήταν θετικά.

Η Θεσσαλονίκη πλέον περνά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Το lockdown είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με τους ειδικούς εάν δεν είχαν ληφθεί νέα μέτρα τα κρούσματα θα τετραπλασιάζονταν μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι συσκέψεις του προέδρου του ΕΟΔΥ με τις αρχές της πόλης είναι συνεχείς. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στην περιοχή υπάρχουν περισσότερα από 2000 ενεργά κρούσματα ενώ ο ένας στους δυο φορείς του ιού είναι κάτω των 29 ετών.

Η ώρα της ατομικής ευθύνης έφτασε για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι τώρα καλούνται να ανταποκριθούν και σε αυτή την νέα πρόκληση για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη μετάδοση του κορωνοϊού.

Να σημειωθεί ότι καθημερινά θα γίνεται εκτίμηση της κατάστασης και το αποτύπωμα των νέων μέτρων αναμένεται να φανεί σε περίπου 10 ημέρες.

3100 τεστ σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Θετικά τα 210

Τα τεστ σταμάτησαν στις 19.20 το απόγευμα. Μέχρι τις 18.30, όταν και έγινε η τελευταία ενημέρωση από τον κ. Αρκουμανέα, είχαν πραγματοποιηθεί 3100 τεστ στο σημείο, και θετικά είχαν βγει τα 210. Το ποσοστό των θετικών αγγίζει το 6,8%.

Ο κόσμος στο σημείο παραμένει πολύς, και ζητά να γίνουν τεστ και αύριο από τον ΕΟΔΥ.

Τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη είναι 1955, με 4000 στενές επαφές.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/10/2020