Ελλάδα

Νέα μέτρα: Συμμορφώνονται οι Αθηναίοι στη χρήση μάσκας παντού

27.10.2020 | 20:10

Στις ανάγκες αυτής της νέας απαιτητικής καθημερινότητας, που απαιτεί σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας, προσαρμόζονται κάθε μέρα που περνά οι Αθηναίοι. Το «μάσκες παντού» μοιάζει με σύνθημα που έχουν συμμεριστεί οι περισσότεροι πολίτες, ενώ κοσμοσυρροή παρατηρείται σε όλα τα σημεία που ο ΕΟΔΥ στήνει τα κλιμάκια του για την πραγματοποίηση των γρήγορων τεστ...

Η Χάρις Σπαθάρη πρωτοετής φοιτήτρια της ψυχολογίας έχει απόλυτη επίγνωση της ανησυχητικής κατάστασης που επικρατεί γύρω της λόγω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων. Φορά τη μάσκα της παντού, όχι γιατί φοβάται τα αυστηρά πρόστιμα, αλλά επειδή πιστεύει πως έτσι θα έρθουν καλύτερες μέρες.

Ο Κώστας Γελαδάρης ηχολήπτης σε κοινωνικές εκδηλώσεις έχει βρεθεί χωρίς μεροκάματο εδώ και 7 μήνες. Η μάσκα είναι και για εκείνον η ελπίδα να μείνει υγιής και να βρει δουλειά.

Σπεύδουν για τεστ

Άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν το πρωί στις ουρές για να υποβληθούν σε rapid τεστ στην πλατεία Περιστερίου, όπου βρέθηκαν σήμερα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

Όσοι βρεθούν θετικοί καλούνται τηλεφωνικά για να επαναλάβουν τον έλεγχο με μοριακά τεστ.

Πίσω από τις μάσκες η ζωή συνεχίζετα .Οι άνθρωποι προσαρμόζουν τις συνήθειές τους στη νέα πιο απαιτητική πραγματικότητα και αναζητούν διεξόδους για να παίρνουν δύναμη για την επόμενη μερα.

Μάσκες, αποστάσεις, σχολαστική υγιεινή. Τα όπλα στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού με το πιο αποτελεσματικό να παραμένει η ατομική ευθύνη για να χρησιμοποιηθούν σωστά.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/10/2020

Ελλάδα