Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στη δεύτερη θέση των αρνητών και συνωμοσιολόγων οι Έλληνες

27.10.2020 | 20:22

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σκόπιμα, έχει σκοτώσει πολύ λιγότερους ανθρώπους από ό,τι υποστηρίζουν τα επίσημα στοιχεία, είναι απάτη και δεν υπάρχει καν στην πραγματικότητα. Σε μια παγκόσμια έρευνα μάλιστα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση των αρνητών και συνωμοσιολόγων.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 26.000 ανθρώπων από κάθε γωνιά της γης και αφορούσε σε μία από τις πλέον διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας για τον κορωνοϊό. Τη θνητότητά του. Ο ιός έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 1,1 εκατ. ανθρώπινες ζωές Οι κάτοικοι της Νιγηρίας σε ποσοστό 60% πιστεύουν ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι αληθή και αμέσως μετά ακολουθούν με 40% οι Έλληνες.

Την ίδια ώρα όσο οι γονείς προσπαθούν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους με την μάσκα υπάρχουν καθηγητές που με τις πράξεις προκαλούν και θέτουν σε κίνδυνο τους μαθητές.

Η καθηγήτρια στην Υμηττό που δίδασκε χωρίς να φορά μάσκα οδηγήθηκε έπειτα από μήνυση του διευθυντή στο αστυνομικό τμήμα και τώρα περιμένει να δικαστεί μέσα στο Νοέμβριο.

Αν και είχαν γίνει καταγγελίες στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η καθηγήτρια δήλωνε αρνητής και προκαλούσε με τη συμπεριφορά της.

Στην Κρήτη υπήρχαν δεκάδες περιστατικά αρνητών μάσκας σε σχολεία 42 σε δημοτικά σχολεία και 33 σε νηπιαγωγεία του Ηρακλείου, με τους γονείς να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε με μάσκα στο σχολείο.

Η κατάσταση έχει πάρει δραματικές διαστάσεις στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, μέρα μέρα την μέρα τα κρούσματα αυξάνονται.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/10/2020

Ελλάδα