Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αγωνία και σκέψεις για νέα μέτρα – Έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία

27.10.2020 | 17:35

Την ώρα που ολοένα και πιο νέοι ασθενείς κορωνοϊού χάνουν τη μάχη να κρατηθούν στη ζωή και οι εντατικές των νοσοκομείων γεμίζουν σε ολόκληρη τη χώρα, οι επιστήμονες εισηγούνται νέα αυστηρότερα μέτρα με τη κυβέρνηση να έχει πάντα το βλέμμα στραμμένο κ στην αγορά που συνεχίζει να στενάζει.

Οι έλεγχοι κι τα παρατράγουδα που τους συνοδεύουν πολλές φορές, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες, οι περιοχές που πλησιάζουν στο κόκκινο και η αγωνία εκείνων που περιμένουν το αποτέλεσμα του τεστ συμπληρώνουν τις εξελίξεις της ημέρας.

Το ΕΣΥ πιέζεται όλο και περισσότερο. Τα κρούσματα στο ιατρικό προσωπικό μαζί με τις αυξανόμενες εισαγωγές στις εντατικές έχουν φέρει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας σε κατάσταση οριακή.

Η μαύρη λίστα των θυμάτων της πανδημίας μεγαλώνει, με τους δύο τελευταίους νεκρούς, ηλικίας 50 και 56 ετών, να υπενθυμίζουν πως ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις… Και τα ημερήσια κρούσματα καλπάζουν.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το lockdown κι μελετάει τις τελευταίες εισηγήσεις των επιστημόνων. Ήδη έχει προταθεί η υποχρεωτική αύξηση της τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο, η επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις νύχτες και η επιβολή τσουχτερότερων προστίμων για εκείνους που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα.

Αρνητικό ρεκόρ αναμένεται και στη Θεσσαλονίκη, με ημερήσια κρούσματα πάνω από 300. Το τελευταίο 24ωρο νόσησαν 10 άτομα σε δομή περίθαλψης παιδιών με αναπηρία.

Στο γηροκομείο στις Σέρρες τα κρούσματα ανέβηκαν στα 19 με τα 13 από αυτά να έχουν να κάνουν με ηλικιωμένους και 6 με μέλη του προσωπικού. Στο Ηράκλειο σήμανε το πρωί συναγερμός για ναυτικό που νόσησε κατά τη διάρκεια κρουαζιέρας και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς στη Χερσόνησο. Στα Τρίκαλα εντοπίστηκε κρούσμα σε υπηρεσία του δημαρχείου και έκλεισε το ληξιαρχείο.

Όλα αυτά την ώρα που οι έλεγχοι συνεχίζονται με πολλά από τα πρόστιμα να προκαλούν αντιδράσεις…

Τα δικά τους παράπονα από την εφαρμογή των μέτρων έχουν και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που βλέπουν τους τζίρους τους να υποχωρούν…

Μετά τις 24.00 οι πλατείες ερημώνουν και οι αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας είναι περισσότεροι από τους πεζούς…

Με το πρώτο φως της ημέρας οι γνώριμες πια εικόνες συνωστισμού στα μέσα μεταφοράς και ατελείωτες ουρές έξω από τράπεζες και υπηρεσίες. Όπως στην ΕΥΑΘ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, με δεκάδες άτομα να περιμένουν καρτερικά τη σειρά τους.

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει νέες εξελίξεις. Κυβέρνηση και επιστήμονες βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή την ώρα που η μάχη με τον κορωνοϊό δείχνει να φουντώνει όλο και περισσότερο…

Έκρηξη εισαγωγών στα νοσοκομεία – Κλείνουν κλινικές για να φιλοξενήσουν Covid ασθενείς

Στα όριά του το ΕΣΥ με τα νοσοκομεία της χώρας να γεμίζουν με περιστατικά ασθενών με κορωνοϊό. Στο «Θριάσιο» 32 κλίνες γεμάτες. Στον «Ευαγελισμό» από τις 90 διαθέσιμες κλίνες, οι 75 είναι κατειλημμένες.

Στο «Σωτηρία» και οι 90 κλίνες είναι γεμάτες, στο «Γεννηματάς» από τις 31 κλίνες, οι 23 είναι ήδη κατειλημμένες και αναζητούν κρεβάτια γιατί η δυναμική της πανδημίας προκαλείαυξημένες ανάγκες.

Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν περαιτέρω μείωση του ωραρίου λειτουργίας της εστίασης. Ζητούν να κλείνουν τα μπαρ από τις 21:00 το βράδυ, μέτρο που έχουμε δει να εφαρμόζεται στο Παρίσι και το Βέλγιο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/10/2020

Ελλάδα