Ελλάδα

«Καλλιστώ»: Ο καπετάνιος που ρυμούλκησε το ναρκοθηρευτικό στο MEGA

27.10.2020 | 17:16

Ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, κ. Παύλος Ξηραδάκης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη σύγκρουση μεταξύ του μεγαθηρίου Maersk Launceston με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού «Καλλιστώ».

Σφοδρή ήταν η σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού σκάφους του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» με μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk σύμφωνα με ό,τι μετέφερε και ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Ρυμουλκών.

Ο κ. Ξηραδάκης στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρχε κάποια απώλεια ανθρώπονης ψυχής.

«Ήταν θαύμα που από τα 27 μέλη του πληρώματος διεσώθησαν όλα τα άτομα, εν αντιθέσει με το Μέρλιν που είχαμε 45 απώλειες», σημείωσε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για το αν ο Πορτογάλος καπετάνιος του εμπορικού πλοίου φέρει ευθύνη για τη σύκρουση, ανέφερε: «Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό, πάνω από 1.000 πλοία το μήνα δένουν στο λιμάνι, ο Πειραιάς είναι διαμετακομιστικό ίμάνι, τα πλοία αυτά είναι σύγρονα, είναι πλοία γραμμής, έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα, οι ταχύτητες είναι φυσιολογικές, δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε».

«Η επιτροπή διερεύνησης ναυτικών ατυχημάτων του πολεμικού ναυτικού και του λιμενικού σώματος έχουν τα στοιχεία και θα ρίξουν φως στην υπόθεση», πρόσθεσε.

Ένω έκανε λόγο για άψογη συνεργασία του πολεμικού ναυτικού και υπουργείου εμπορικής ναυτιλίας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 27/10/2020

Ελλάδα