Κόσμος

Μποϊκοτάζ σε γαλλικά προϊόντα ζήτησε ο Ερντογάν

26.10.2020 | 17:27 Eνσωμάτωση

Να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα κάλεσε σήμερα τους Τούρκους πολίτες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ συνέκρινε τη μεταχείριση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη με αυτή των Εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Όπως στη Γαλλία μερικοί λένε “μην αγοράζετε τις τουρκικές μάρκες”, απευθύνομαι από εδώ στο έθνος μου: κυρίως μη δίνετε σημασία στις γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε» δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Στην ίδια ομιλία ο Ερντογάν συνέκρινε τη μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη με τη μεταχείριση των εβραίων πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατηγόρησε ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για «φασισμό» και «ναζισμό».

«Μια εκστρατεία λιντσαρίσματος, παρόμοια με αυτή που έγινε εναντίον των εβραίων της Ευρώπης πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, διεξάγεται εναντίον των μουσουλμάνων» υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Ερντογάν.

Ήδη κάποια καταστήματα έχουν αρχίσει να κατεβάζουν από τα ράφια τα γαλλικά προϊόντα, ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις της Γαλλίας αλλά και της ΕΕ στο σύνολό της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/10/2020