Ελλάδα

Συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης: Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης στο MEGA

26.10.2020 | 18:05 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης για τον συνωστιμό και τη μη χρήση μάσκας στις εκκλησίες.

Θέμα συζήτησης από το πρωί οι εικόνες έξω από την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Αστυνομικοί και πιστοί με μάσκες αλλά οι ιερείς, ακόμα και εκείνοι που κοινωνούσαν τον κόσμο, χωρίς να φοράνε. Ούτε μέσα στην εκκλησία, ούτε έξω από αυτή.

Εκατοντάδες πιστοί με μάσκες από τη μια, και από την άλλη ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και όλοι οι ιερείς που τον συνόδευαν, να εμφανίζονται όπως παλιά. Με τον συνωστισμό να είναι αναπόφευκτος από τη στιγμή που πολλοί ήθελαν να κοινωνήσουν.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις εικόνες που έχουν από το πρωί απασχολήσει τα ΜΜΕ και τους ειδικούς.

«Να γίνει μια διάκριση, την ώρα που έγινε το ρεπορτάζ ιερείς κι αρχιερείς ήταν στο στάδιο της προετοιμασίας για να εισέλθουμε στον ναό για να αρχίσουν τα τελετουργικά και η τήρηση των νόμων που προβλέπουν οι κανονισμοί που αφορούν την προστασία για τον κορωνοϊό», ανέφερε.

Σημείωσε μάλιστα ότι η είκονα του ναού του Αγίου Δημήτριου φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές δεν έχει καμία σχέση. Υπογράμμισε την συνεργασία και την προσπάθεια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και όλων των ανθρώπων της εκκλησίας για «να φτάσει ο ναός που έχει χωρητικότητα 5.000 ατόμων να έχει στο τέλος 50 άτομα την ώρα της δοξολογίας. Υπήρξε προσαρμογή κατά τρόπο απόλυτο».

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η παρουσία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Άνθιμου έγινε με ιερείς που αποτελούν την άμεση οικογένειά του, ενώ στη συνέχεια ανέρθηκε στην στάση της εκκλησίας από την αρχή της πανδημίας.

«Η Αγία μας εκκλησία από την πρώτη στιμή έτεινε ευήκοο νους στα μέσα της πολιτείας που έχουν συστηθεί και εφαρμόζονται. Από την μια στιγμή στην άλλη δεν είναι εύκολη η απόλυτως εφαρμογή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε αναφορά στα fake news και σε όσους παροτρύνουν τον κόσμο να μην υπακούει στα μέτρα. «Εμείς λέμε φορέστε τις μάσκες».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/10/2020