Κόσμος

Κορωνοϊός – Ευρώπη: Φόβοι για 100 χιλιάδες κρούσματα τη μέρα στη Γαλλία

26.10.2020 | 18:16

Στη Γαλλία η κατάσταση είναι δραματική με τις Αρχές να καταγράφουν χθες Κυριακή 52.010 νέα κρούσματα του κορωνοϊού

Στη Γαλλία η κατάσταση είναι δραματική με τις Αρχές να καταγράφουν χθες Κυριακή 52.010 νέα κρούσματα του κορωνοϊού – τέταρτη συνεχή μέρα που υπερβαίνουν τις 40.000 – και τον επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της κυβέρνησης για την πανδημία να προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί να έχει και 100.000 κρούσματα την ημέρα.

Σοκ προκαλεί η εκτίμηση του επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου, συμβουλευτικού οργάνου της κυβέρνησης του Παρισιού.

«Υπάρχουν μάλλον περισσότερα από 50.000 κρούσματα την ημέρα. Υπολογίζουμε στην επιστημονική επιτροπή ότι βρισκόμαστε περισσότερο στο πεδίο των 100.000 κρουσμάτων ημερησίως.»

Με τα κρούσματα να πλησιάζουν πλέον σε σύνολο τo 1 εκατομμύριο 140 χιλιάδες σε πανεθνικό επίπεδο, η Γαλλία βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση σε αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, παίρνοντας από την Ισπανία τα μαύρα «ηνία» στην Ευρώπη.

Ιταλία: Ένα βήμα πριν το καθολικό lockdown

Και στην Ιταλία, ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες από την περασμένη άνοιξη.Ζητούμενο για την κυβέρνηση, να περιοριστεί άμεσα η εξάπλωση του κορωνοϊού, που χθες είχε (ΤΡΥΠΗΜΑ) πάνω από 21α χιλιάδες κρούσματα και 128 θανάτους. Λάβρος κατά των κυβερνητικών χειρισμών ήταν πολλοί επαγγελματίες των κλάδων που πλήττονται από τα νέα μέτρα και χθες διαδήλωσαν στη Ρώμη.

«Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση. Πρέπει να σοβαρευτούμε.»

Κλειστά θα παραμείνουν πισίνες, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες χορού και τυχερών παιχνιδιών.

– Πληροφορηθήκαμε τα νέα μέτρα όπως όλοι, χωρίς να έχουμε χρόνο να αναδιοργανωθούμε.
– Έχω μία απορία: γιατί τους τελευταίους 8 μήνες οι πολιτικοί δεν κατήρτισαν ένα εναλλακτικό σχέδιο. Τίποτε δεν έκαναν.

Πόλεις φαντάσματα στην Ισπανία – Έκτοξευση στη Γερμανία

Πόλεις-φαντάσματα θύμιζαν χθες το βράδυ πολλές περιοχές στην Ισπανία, που από χθες κηρύχθηκε ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. (ΕΦΕ) Με άμεση ισχύ, επιβλήθηκε πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Για την εφαρμογή της, στη Βαρκελώνη συστάθηκε ειδική αστυνομική μονάδα.

«Θα επικεντρωθούμε ιδιαίτερα στο θέμα των μετακινήσεις.»

Ο χθεσινός απολογισμός στη Γερμανία ήταν πάνω από 8,5 χιλιάδες κρούσματα και 24ρις θάνατοι.Η Άγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για πολύ σοβαρή κατάσταση. Οι Γερμανοί, ωστόσο, εξακολουθούν να αντιδρούν και διαδήλωσαν στο κέντρο του Βερολίνου…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 26/10/2020

Κόσμος