Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ποτό, καφές, φαγητό πριν… αλέκτωρ λαλήσει 00:30

26.10.2020 | 20:20

Τα νέα ωράρια στην διασκέδαση προσπαθούν να συνηθίσουν οι νέοι καθώς πρέπει πλεόν να επιστρέψουν στο σπίτι την ώρα που συνήθως έβγαιναν . Κάποιοι είναι με το ρολόι στο χέρι και προσπαθούν να υπολογίσουν πόσο χρόνο χρειάζονται στον δρόμο της επιστροφής ώστε α προλάβουν να έχουν γυρίσει πριν τα μεσάνυχτα.

Ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητά μας, την εργασία μας, τις συνήθειές μας… άλλαξε και τη διασκέδαση. Ποτό από… νωρίς το απόγευμα, με παρέες που δεν ξεπερνούν τα 4 άτομα και μάσκες παντού…

Διασκέδαση με μέτρο

Ο Ανδρέας, η Χριστιάνα και ο Μαυριανός, 3 νέα παιδιά, μιλάνε στην κάμερα του MEGA και μοιράζονται μαζί μας τις διαφορές που βιώνουν σε σχέση με την προ – κορωνοϊού εποχή, στις εξόδους τους με τους φίλους τους.

«Εκεί που έβγαινα στις 00:00 ένα Σάββατο βράδυ, τώρα θα βγω στις 8.  Μέχρι τις 12, ό,τι προλάβουμε. Δυσκολευόμαστε όταν πρέπει να γυρίσουμε σπίτι στις 12. Από κει που θα βγαίναμε 6-7 άτομα, τώρα βγαίνουμε 4,3 ή 2».

Για την Χριστιάνα,φοιτήτρια αρχιτεκτονικής, το πιο δύσκολο είναι να υπολογίσει σωστά τον χρόνο της επιστροφής της στο σπίτι, μέχρι τις 00.30.

«Βγαίνουμε γύρω στις 20:30, πηγαίνουμε για φαγητό και συνήθως καθόμαστε εκεί και δεν πάμε κάπου αλλού για ποτό. Το πιο δύσκολο είναι να συνονιστούμε στο νέο ωραρίο, στις επιστροφές μας, είμαστε από άλλες περιοχές και πρέπει να πάρουμε λεωφορεία, άρα πρέπει να υπολογίσουμε τι ώρα θα φύγουμε για να είμαστε σπίτι την ώρα που πρέπει».

«Με τον κορωνοϊό χάνεται η επικοινωνία»

«Αυτό που μου λείπει πιο πολύ στη διασκέδαση είναι ότι δεν μπορούμε να μαζευτούμε μια μεγάλη παρέα σε ταβέρνα σε καφέ, να βγάλουμε τη μάσκα και να δούμε τα πρόσωπα των άλλων, να επικοινωνήσουμε. Άρα χάνεται η επικοινωνία με όλο αυτό».

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με τα νέα περιοριστικά μέτρα ήταν αναγνωριστικό και για τους ανθρώπους της εστίασης.

«Ο κόσμος ήρθε και απόλαυσε το ποτό του πιο νωρίς, από τις 7-8 η ώρα. Οι παρέες ήταν πιο μικρές, 4 ατόμων. Λόγω του χρονικού περιορισμού κυκλοφορίας στις 00:30. Οι περισσότεροι έφυγαν πολύ νωρίς σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες».

Οι νέοι φαίνεται να προσαρμόζονται στα πρόσθετα μέτρα και να αλλάζουν τις αγαπημένες τους συνήθειες για τη δημόσια υγεία.

Μπαράζ ελέγχων – Χωρίς ανοχή η ΕΛ.ΑΣ

Οι έλεγχοι της αστυνομίας δεν έχουν πλέον προειδοποιητικό χαρακτήρα αλλά κόβεται αμέσως το πρόστιμο των 150 ευρω.

Κυριακή 25 Οκτωβρίου

49.206 έλεγχοι έγιναν χθες Κυριακή. Είχαμε 260 παραβάσεις για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 (πρόστιμο 150 ευρώ)
179 στην Αττική, 3 στη Θεσσαλονίκη, 16 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, 4 παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00
(πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας).

Σχετικά με τη χρήση της μάσκας είχαμε 1.106 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας (πρόστιμο των 150 ευρώ), 539 στην Αττική και 205 στη Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/10/2020

Ελλάδα