Ελλάδα

Κορωνοϊός – Κανέλλης για ιεράρχες χωρίς μάσκες: Dura lex sed lex – Να πληρώσουν πρόστιμα

26.10.2020 | 21:20

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο Βασίλης Κανέλλης, διευθυντής σύνταξης του in.gr, αναφορικά με τις εικόνες ανευθυνότητα που καταγράφηκαν σήμερα, με ιερείς να μη φορούν μάσκες στη δοξολογία για τον Αγ. Δημήτριο.

«Τα έχουν πει οι παλιότεροι. Dura lex sed lex. Νόμος σκληρός αλλά νόμος. Νόμος σημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Είτε είναι πιστοί που τους είδαμε να στέκονται με τις ώρες φορώντας μάσκες, είτε είναι μητροπολίτες. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν σε λιτανεία και δεν εφάρμοσαν τους νόμους», είπε ο Βασίλης Κανέλλης.

«Ήταν μια προκλητική επίδειξη ανευθυνότητας, που νομίζω ότι έχει και κάποια σκοπιμότητα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ενδο-εκκλησιαστικές κόντρες. Εκτιμώ ότι αυτοί οι μητροπολίτες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και σε όλους που πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα», πρόσθεσε.

«Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε πει ότι εφόσον οι ειδικοί λένε να φοράμε μάσκες, πρέπει να τις φοράμε. Την πίστη όλοι την έχουμε, αλλά πρέπει να εφαρμόζουμε τους νόμους και να δίνουμε το καλό παράδειγμα», τόνισε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι και η κυβέρνηση πρέπει να δει τι θα κάνει, και όχι μόνο να είναι σχολιαστής του γεγονότος. Πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα και οι παπάδες. Πρέπει η αστυνομία να παρέμβει. Η αστυνομία τα βάζει με τα 14χρονα στις πλατείες, αντί να λύσει το θέμα», κατέληξε ο Βασίλης Κανέλλης.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/10/2020

Ελλάδα