Κόσμος

Κορωνοϊός-Ευρώπη: Η έξαρση κρουσμάτων αυξάνει τα περιοριστικά μέτρα

26.10.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες από την ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας.

Ειδικότερα, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη κατέγραψε χθες η Γαλλία. Παρά τα αυστηρά μέτρα περιορισμού, οι νέες μολύνσεις  εκτινάχθηκαν μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο σε πάνω από 52 χιλιάδες. ενώ 116 ήταν οι θάνατοι.

Με τα κρούσματα να πλησιάζουν πλέον σε σύνολο τo 1 εκατομμύριο 140 χιλιάδες σε πανεθνικό επίπεδο, η Γαλλία βρίσκεται ήδη στην πέμπτη θέση σε αριθμό μολύνσεων παγκοσμίως, παίρνοντας από την Ισπανία τα μαύρα «ηνία» στην Ευρώπη.

Ισπανία

Πόλεις-φαντάσματα θύμιζαν χθες το βράδυ πολλές περιοχές στην Ισπανία, που από χθες κηρύχθηκε ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.  Με άμεση ισχύ, επιβλήθηκε πανεθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί. Για την εφαρμογή της, στη Βαρκελώνη συστάθηκε ειδική αστυνομική μονάδα.

Ιταλία 

Το τελευταίο απογευματινό ποτό ή φαγητό έξω έσπευσαν να απολαύσουν χθες οι Ιταλοί, καθώς τίθεται από σήμερα σε ισχύ, και μέχρι νεοτέρας, η απαγόρευσης λειτουργίας καφέ και εστιατορίων μετά τις έξι το απόγευμα, σε όλη τη χώρα.

Κλειστά θα παραμείνουν πισίνες, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες χορού και τυχερών παιχνιδιών. Μέτρα λήφθηκαν και για την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση. Ζητούμενο για την κυβέρνηση, να περιοριστεί άμεσα η εξάπλωση του κορωνοϊού, που χθες είχε (ΤΡΥΠΗΜΑ) πάνω από 21α χιλιάδες κρούσματα και 128 θανάτους. Λάβρος κατά των κυβερνητικών χειρισμών ήταν πολλοί επαγγελματίες των κλάδων που πλήττονται από τα νέα μέτρα και χθες διαδήλωσαν στη Ρώμη.

Γερμανία

Για πάρα πολύ δύσκολους μήνες προειδοποίησε τους Γερμανούς η καγκελάριος Μέρκελ, καλώντας τους συμπολίτες της να δείξουν «πειθαρχία». Ο χθεσινός απολογισμός στη χώρα ήταν πάνω από 8,5 χιλιάδες κρούσματα και 24 θάνατοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2020