Πολιτική

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής για Σταϊκούρα – Μετωπική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

26.10.2020 | 14:08 Eνσωμάτωση

Καταψηφίστηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Εν τούτοις, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας έναντι του “τσάρου” της ελληνικής οικονομίας, ξέσπασε μια κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιόρισαν την ατζέντα της αντιπαράθεσής του στον Πτωχευτικό Κώδικα, καθώς συζητήθηκε τόσο η διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού όσο και τα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, αυλαία έπεσε χθες στην τριήμερη διαδικασία στη Βουλή με φόντο την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα για τον νέο πτωχευτικό νόμο.

Εφ’ όλης της ύλης η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών στην τριήμερη διαδικασία που έλαβε χώρα στη Βουλή των Ελλήνων με φόντο την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Για τον πρώτο νόμο που θα καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις επιστρέψει στην εξουσία μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης με διαφορετικό σκεπτικό το καθένα.

Το Μέρα25 αποχώρησε από την ψηφοφορία η οποία αναμένεται χωρίς εκπλήξεις αφού 158 βουλευτές της ΝΔ θα καταψηφίσουν την πρόταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής υπεραμύνθηκε του νέου πτωχευτικού κώδικα και εξηγώντας γιατί η κυβέρνηση ονομάζει το νομοσχέδιο ως δεύτερη ευκαιρία σημείωσε: «Η μάστιγα του ιδιωτικού χρέους τελειώνει. Δίνουμε τη δυνατότητα να διαγραφούν μέρος των χρεών με απώλεια περιουσίας για να μην ταλαιπωρούνται για μια ζωή οι πολίτες και δεν θα μπορούν να κάνουν μια νέα αρχή».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 26/10/2020