Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Πώς περνούν στη φυλακή ο αρχηγός και τα μέλη – Τί γίνεται με τον Λαγό

25.10.2020 | 20:28 Eνσωμάτωση

Πως περνούν μέσα στις φυλακές ο αρχηγός και τα καταδικασμένα μέλη του κόμματος, τη στιγμή που εκτυλίσσεται ένα γραφειοκρατικό θρίλερ για το τι θα συμβεί για την περίπτωση του Γιάννη Λαγού ο οποίος ακόμα προστατεύεται από την ασυλία που του παρέχει ο τίτλος του ευρωβουλευτού. Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης η διαδικασία μπορεί να τραβήξει έως και τα Χριστούγεννα καθώς όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ είναι πολλά τα στάδια που θα πρέπει να ακολουθηθούν,

Την τρίτη ημέρα καραντίνας και απομόνωσης στις φυλακές διανύουν οι 37 καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες. Την ίδια ώρα, στο σκοτάδι παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστου Παππά που παραμένει άφαντος ενώ σε δικαστικό και γραφειοκρατικό θρίλερ μπορεί να εξελιχθεί η υπόθεση Λαγού που κρύβεται στις Βρυξέλλες πίσω από την ασυλία της Ευρωβουλής.

Φωτογραφίες… εγκλημάτων

Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ παρουσιάζει σήμερα φωτογραφίες του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος Νίκου Μιχαλολιάκου και του άλλοτε πρωτοπαλίκαρού του Ηλία Κασιδιάρη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λίγο προτού μεταφερθούν στις φυλακές Δομοκού. Εδώ και τρεις ημέρες οι δύο τους μαζί τους υπόλοιπους 25 καταδικασμένους Χρυσαυγίτες που οδηγήθηκαν στο Δομοκό βρίσκονται φυλακισμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη υποπτέρυγα των φυλάκων και υπό αυστηρή επιτήρηση. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στο mega καλά πληροφορημένες πηγές, σε αυτή τη πτέρυγα, η οποία διαθέτει χωριστό προαύλιο χώρο, θα παραμείνουν και μετά το διάστημα των 14ήμερης καραντίνας.

Τα κάγκελα της φυλακής προσπαθεί να γλιτώσει ο Γιάννης Λαγός που βρήκε προσωρινό καταφύγιο στις Βρυξέλλες. Ο χρόνος, ωστόσο, για τον νταή Ευρωβουλευτή έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα μετά τη διαβίβαση στην Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλων των απαραίτητων εγγράφων για την άρση της ασυλίας του.

•11 ή 23 Νοεμβρίου: Ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής ανακοινώνει το αίτημα για άρση της ασυλίας του Λαγού
•Συνεδριάζει η επιτροπή νομικών υποθέσεων με φυσική παρουσία
•Ο κορωνοϊός εμποδίζει τη συνεδρίαση – αναζητείται εναλλακτική (μέσω τηλεδιάσκεψης)
•Όταν αρθεί η ασυλία του Λαγού τον συλλαμβάνει η βελγική αστυνομία

«Είναι μια διαδικασία που προβλέπει συγκεκριμένους χρόνους ανάλογα με τις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και η προσπάθεια που θα έπρεπε να γίνει αν μέσα στο καλεντάρι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορούσε να ενταχθεί αίτηση άρσης ασυλίας του Λαγού. Αυτή είναι η πληροφόρηση που έχω, νομίζω ότι από τη Δευτέρα θα ξέρουμε συγκεκριμένα.»

Έκπληξη, ωστόσο, δημιουργεί, η παραδοχή του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη ότι ο Λαγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα την επόμενη βδομάδα.

«Ερώτηση; Έχει σκοπό να επιστέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα; Οπωσδήποτε θα επιστρέψει, στη πατρίδα του δε θα επιστρέψει και την άλλη βδομάδα εδώ θα είναι και αν θέλουν να τον πιάσουν αν μπορούνε.»

Μένει να δούμε αν ο Λαγός θα τολμήσει να βγει από την τρύπα των Βρυξελλών ή αν θα παραμένει θωρακισμένος πίσω από την ασυλία του ευρωκοινοβουλίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020