Ελλάδα

Τα ίχνη του Παππά αναζητά η ΕΛ.ΑΣ.

25.10.2020 | 20:41 Eνσωμάτωση

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εκτυλίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του χρυσαυγίτη Χρήστου Παππά.

Δεκάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής ψάχνουν σε Αττική, Ήπειρο, αλλά και στη Χαλκιδική τον καταζητούμενο Χρήστο Παππά.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν, πως ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, δεν έχει περάσει τα σύνορα. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως έχουν στείλει σήμα και στην Interpol στην περίπτωση που κατάφερε να διαφύγει σε γειτονική χώρα.

Ψάχνουν συνεργούς του υπαρχηγού

Ένα από τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι αστυνομικοί είναι εάν ο Χρήστος Παππάς σχεδίασε μόνος του το σχέδιο διαφυγής ή με τη βοήθεια συνεργών, οι οποίοι τον μετέφεραν σε κάποιο σπίτι – κρησφύγετο.

Ο Χρήστος Παππάς μετά την απόφαση του δικαστηρίου απενεργοποίησε τα κινητά τηλέφωνα του προκειμένου να μην εντοπιστεί.

«Για να μην τον έχουν εντοπίσει ως τα τώρα σημαίνει ότι δεν υπήρχε παρακολούθηση… Μετά την απαγγελία της απόφασης που έγινε στις 7 Οκτωβρίου από εκεί και πέρα ο Χρήστος Παππάς δεν εμφανίστηκε» ανέφερε ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι μέσα στις αλλαγές του ποινικού κώδικα η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε ακόμη και την υποχρεωτική παρουσία στο αστυνομικό τμήμα να την περιορίσει στη μια φορά το μήνα.

«Και αυτό δημιουργούσε ενδεχομένως και το χρόνο και τη δυνατότητα σε κάποιους ώστε να μην βρίσκονται πυκνά ή τακτικά σε επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και άρα να έχουν και το χρόνο και τη δυνατότητα να μην εμφανιστούν την κρίσιμη στιγμή» σημείωσε ο κ. Τσιάρας.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Χρήστος Παππάς θα προσπαθήσει να παραμείνει άφαντος προκειμένου να σχεδιάσει προσεκτικά τα επόμενα βήματα του. Ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν θα αποφασίσει να παραδοθεί ή θα τον προλάβουν οι αστυνομικοί και θα του περάσουν χειροπέδες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020