Πολιτική

Με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

25.10.2020 | 20:55 Eνσωμάτωση

Συνάντηση με γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

«Έχω ένα πολύ μεγάλο φόβο κύριε πρωθυπουργέ» ανέφερε η 66χρονη Λιολιώ Καλύπερα, η οποία είναι μία από τις νικήτριες στη μάχη με τον καρκίνο του μαστού με τις οποίες συνομίλησε ο πρωθυπουργός.

Η αναφορά της για τους φόβους της στην περίπτωση που ασθενήσει από κορωνοϊό, συγκλονίζει. «Φοβάμαι μήπως υπάρχει ένας πιο νέος άνθρωπος και εγώ, και με διαλέξουν να κάτσω λίγο πιο πίσω διότι έχω υποκείμενο νόσημα» σημείωσε.

«Αυτό δεν έγινε στην Ελλάδα και δεν θα γίνει στην Ελλάδα. Και νομίζω ότι η δικιά σου ιστορία έχει τεράστια αξία να την ακούσει ένας νέος ο οποίος σήμερα θεωρεί ότι αυτή η ασθένεια δεν τον αφορά» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η κουβέντα είχε έντονο συναισθηματικό φορτίο. Κάθε μία από αυτές τις σπουδαίες γυναίκες αφηγήθηκε την προσωπική της ιστορία όπως η κορυφαία Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου που δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια των θεραπειών να τρέχει.

«Είπα ότι εδώ θα αγωνιστώ όπως αγωνιζόμουν σε κάθε μαραθώνιο. Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ναι, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» ανέφερε η Μαρία Πολύζου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περιπέτεια της μητέρας του που μίλησε για την ασθένειά της για να τονίσει τη σημασία της πρόληψης και ανακοίνωσε πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας ανά 2 χρόνια για όλες τις γυναίκες ηλικίας 49 και 50 ετών

«Θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε γυναίκα σε αυτήν την ηλικία να κάνει μαστογραφία και μετά να μπορεί να κάνει κάθε δύο χρόνια» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ για τις μαστογραφίες

Από τον Ιούνιο του ’18 ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει νομοθετικό πλαίσιο για δωρεάν μαστογραφία, δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Μάλλον ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε άλλη χώρα. Εκτός και αν η ουσία της σημερινής ανακοίνωσης βρίσκεται στη “συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα”» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ανάρτηση για κάθε γυναίκα που αγωνίζεται με τον καρκίνο, που ζει με την αγωνία, που τον νίκησε ή που δεν είναι πια κοντά μας, έκανε η Φώφη Γεννηματά

«Δεν θυμόμαστε τον καρκίνο μόνο σήμερα. Η πρόληψη πρέπει να είναι η δική μας δέσμευση. Το ισχυρό ΕΣΥ οφείλει να είναι η δέσμευση της Πολιτείας» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η ογκολόγος Έλενα Λινάρδου τόνισε στον πρωθυπουργό ότι η μαστογραφία μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο θανάτου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020