Ελλάδα

Έρημες πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τις 00:30

25.10.2020 | 19:53 Eνσωμάτωση

Χθες βράδυ ήταν η πρώτη νύχτα εφαρμογής των νέων μέτρων για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12μιση τα μεσάνυχτα και Αθήνα - Θεσσαλονίκη και όλες οι «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές μετετράπησαν σε έρημες πόλεις.

Μεσάνυχτα Σαββάτου και ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Μπαρ, καφέ και εστιατόρια έχουν κατεβάσει ρολά. Είναι η πρώτη νύχτα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Νυχτερινό lockdown

Στο Σύνταγμα στην καρδιά της Αθήνας, υπάρχει κίνηση στους δρόμους, ενώ αρκετοί νεαροί τρέχουν να προλάβουν το χρονικό όριο της μισής ώρας πριν τους επιβληθεί πρόστιμο 150 ευρώ.

Έλεγχοι σε πεζούς και οδηγούς

Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας έχουν ήδη στηθεί μπλόκα της Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί σταματούν οδηγούς και πεζούς και τους ζητούν τα έγγραφα μετακίνησης.

Όσοι εργάζονται μετά τις μεταμεσονύκτιες ώρες θα πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά βεβαίωση εργοδότη , βεβαίωση από την «Εργάνη» και την ταυτότητα τους ενώ η κυκλοφορία επιτρέπεται και σε εκείνους που τυχόν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας..

«Βροχή» τα πρόστιμα

Παρά το γεγονός ότι χθες ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν βροχή.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας ξεκίνησαν από τις 00:30 τα μεσάνυχτα. Μία ώρα μετά και είχαν κοπεί ήδη 10 πρόστιμα σε οδηγούς και πεζούς που δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και δε φορούσαν τη μάσκα τους.

Τα νέα μέτρα πάντως φαίνεται πως θορύβησαν τους περισσότερους Αθηναίους, κάτι που μαρτυρούν οι εικόνες από τους άδειους δρόμους και τις πλατείες της πρωτεύουσας που θυμίζουν εποχές καραντίνας όταν η Αθήνα έμοιαζε με πόλη φάντασμα…

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 25/10/2020