Ελλάδα

Χρυσή Αυγή : Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες

23.10.2020 | 17:08 Eνσωμάτωση

Σε διαφορετικές φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν για να εκτίσουν την ποινή τους οι Χρυσαυγίτες.

Το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής θα πάνε στις φυλακές Δομοκού.

Ματθαιόπουλος και Ρουπακιάς θα οδηγηθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές θα πάνε στις φυλακές των Τρικάλων.

Φυλακές Δομοκού – Σε απομόνωση το Διευθυντήριο

Η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μια πειθαρχική φυλακή, μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό τους κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/10/2020