Χωρίς κατηγορία

Χρυσή Αυγή : Άφαντος ο Χρήστος Παππάς – Γιατί αργεί η ασυλία του Λαγού

23.10.2020 | 18:27

Ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε πριν από 22 ημέρες στο αστυνομικό τμήμα και από τότε αγνοούνται τα ίχνη του

Σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις λαμβάνει η εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, καθώς αποκαλύπτεται ότι είχε προσχεδιάσει τη διαφυγή του.

Προκύπτουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες τόσο για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και για την Ελληνική Αστυνομία, μιας και η αδυναμία σύλληψης του Χρήστου Παππά έχει συγκεκριμένους υπεύθυνους.

Ο κ. Παππάς παρουσιάστηκε την 1η Οκτωβρίου και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος την άρση των προηγούμενων όρων, διέφυγε με αποτέλεσμα να καταζητείται από την ελληνική αστυνομία.

Φαίνεται ότι αποκλείεται το σενάριο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό, όμως, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απαντηθούν ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα.

Άλλωστε και το 2013 ο Παππάς ήταν ο τελευταίος που πήγε στη ΓΑΔΑ, κάτι που εκτιμάται ότι θα κάνει και τώρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο κ. Παππάς είχε δηλώσει 2-3 διαφορετικά σπίτια και όπως διαπιστώθηκε κανείς δεν γνωρίζει εδώ και καιρό που βρίσκεται.

Θρίλερ με την ασυλία του ευρωβουλευτή Λαγού

Αναζητάται ο τρόπος που θα γίνει η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για να αρθεί το προστατευτικό τείχος για τον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό.

Η διαδικασία αυτή ίσως πάρει αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες προκειμένου ο Γιάννης Λαγός να πέσει στα χέρια των ελληνικών αρχών και να οδηγηθεί αρχικά σε καραντίνα και στη συνέχεια στο κελί που θα εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με τον κανονισμό το θέμα παραπέμπεται στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου», δήλωσε ο κ. Σασόλι.

Ωστόσο, πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνιζαν πως το αίτημα για την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή «αφορά σε άλλη υπόθεση και όχι στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής».

Στον Γιάννη Λαγό έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και δεν είχε ζητήσει αναστολή ποινής.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/10/2020

Χωρίς κατηγορία