Ελλάδα

Χρυσή Αυγή : Ξεκίνησε η μεταγωγή των καταδικασθέντων στις φυλακές

23.10.2020 | 16:48 Eνσωμάτωση

Ξεκίνησε η κλούβα με το διευθυντήριο της νεοναζιστικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές Δομοκού και τα άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Ξεκίνησε σταδιακά η μεταγωγή των μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης της Xρυσής Aυγής από τη ΓΑΔΑ προς τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Η Αστυνομία έχει παραλάβει όλα τα φυλακιστήρια από τον αρμόδιο εισαγγελέα και ήδη αναχωρούν βαν από την ΓΑΔΑ με τους πρώτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά και τον συνοδηγό του αυτοκινήτου του το βράδυ της δολοφονίας Γιάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι οδηγούνται στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Το δεύτερο βαν μεταφέρει την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων, πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Το διευθυντήριο θα μεταχθεί με κλούβα της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στις φυλακές Δομοκού θα κρατηθούν συνολικά 27 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η μεταγωγή γίνεται ανά ομάδες. 

Έξω από την ΓΑΔΑ είναι και σήμερα η κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, Ουρανία.

Όπως έγινε γνωστό από την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές έχουν διαμορφωθεί χώροι όπου θα κρατηθούν αρχικά, σε καραντίνα 14 ημερών, όλοι οι φυλακισθέντες, οι οποίοι θα υποβληθούν και σε τεστ για Covid-19 και ύστερα θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το «άμεσο» που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή.

Ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Χρήστος Παππάς που «επέλεξε» να μην εμφανιστεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, δεν θα είναι σε αυτούς που σήμερα θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Το MEGA στις φυλακές Δομοκού

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του MEGA, Διονύση Βυθούλκα, σε περίπου 2,3 με 3 ώρες αναμένεται το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Δομοκού.

Μόλις οι καταδικασθέντες φτάσουν θα υποβληθούν σε τεστ για τον κορωνοϊό και θα μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα. Εν συνεχεία, θα κρατηθούν σε υποπτέρυγα, σε κελιά 2 ατόμων.

Δεν θα έχουν επαφές με τους άλλους κρατούμενους.

Ενδεχομένως θα προαυλίζονται και μόνοι τους καθώς δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Η φυλακή Δομοκού είναι δεύτερου Τύπου, κλειστή φυλακή, υψίστης ασφαλείας όπου κρατείται μεταξύ άλλων και ο Γιώργος Μαζιώτης μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας (Ε.Α.).

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/10/2020