Καιρός

Καιρός: Βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

22.10.2020 | 14:38 Eνσωμάτωση

Βελτιωμένος ο καιρός το επόμενο διήμερο , με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας που σε ακρετές περιοχές θα πλησιάσει σε ανοιξιάτικες τιμές.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή θα συνεχιστούν οι βροχές στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αρκετά εξασθενημένες. Έτσι ασθενείς προς μέτριας έντασης βροχοπτώσεις προβλέπονται στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νεφώσεις αναμένονται και στα Δωδεκάνησα, ωστόσο στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν εξαιρετικές καιρικές συνθήκες, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. Θα πλησιάσει τους 24-26 στα βόρεια και 27-28 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Στους 25-27 και στην ανατολική νησιωτική χώρα, με περισσότερη ψύχρα στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βοριάδες, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 και στο κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Για την Αττική θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο και τη θερμοκρασία από16-26 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Η θερμορκασία από 12-25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 27-28 σε αρκετές περιοχές. Ήπιοι γενικά βοριάδες θα πνέουν στα πελάγη, που δεν θα ξεπερνάνε τα 3-4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε νότιους.

Κλείνοντας, την Κυριακή προβλέπονται βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ,ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά της χώρας. Μέχρι το βράδυ οι βροχοπτώσεις , κατά βάση πιο εξασθενημένες θα επηρεάσουν και τα νησιά του Αιγαίου. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, στο ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα πέσει 4-5 βαθμούς και θα κυμανθεί κοντά στους 22-25 βαθμούς Κελσίου, με ήπιους ανέμους στα πελάγη, νοτιάδες 3-5 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2020