Ελλάδα

Δολοφονία Γραικού: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας, ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου – Σήμερα η απόφαση

22.10.2020 | 18:39

Μια ανάσα πριν το τέλος. Σ’ ένα έγκλημα που είχε συνταράξει το πανελλήνιο. Για την απόφαση της δίκης για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Μια ανάσα πριν το τέλος. Σ’ ένα έγκλημα που είχε συνταράξει το πανελλήνιο. Για την απόφαση της δίκης για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού. Του ανθρώπου που αναζητούσαν όλοι επί 2,5 χρόνια και τελικά ήταν θαμμένος από τον φονιά του, στην περιοχή του Ανατολικού, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε σήμερα την καταδίκη του 47χρονου κρεατέμπορου.

«Ζητώ να τον κρίνετε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είναι αμετανόητος. Επί 2,5 χρόνια απέκρυπτε την πράξη του και εμφανιζόταν σε τηλεοπτικές εκπομπές. Μίλησε για τα μαρτύριο που περνάει η οικογένειά του, αλλά δεν βρήκε να πει μία συγγνώμη για τις μαρτυρικές στιγμές που βίωσε ο Γραικός».

Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς των 47.000 ευρώ που είχε με τον κατηγορούμενο. Μάλιστα, η εισαγγελέας δεν δέχθηκε τον ισχυρισμό του 47χρονου, ότι δηλαδή τον σκότωσε δίχως να το θέλει πάνω στον καυγά τους, αναφέροντας ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Το χρονικό

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του.

Ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το κινητό του αγνοούμενου, περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο. Απενεργοποιείται την ημέρα της εξαφανισής του.

Ένας κτηνοτρόφος, υποστηρίζει ότι δεν παρατήρησε κάτι περίεργο στην διάθεση του Γραικού.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά τον Μάιο του 2019 όταν εντοπίστηκε θαμμένη η σορός και το αυτοκίνητο του κτηνοτρόφου στην περιοχή γύρω από την μονάδα του κατηγορουμένου, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο 46χρονος λυγίζει και ομολογεί ότι σκότωσε τον επιχειρηματία κατά τη διάρκεια συμπλοκής…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 22/10/2020

Ελλάδα