Κόσμος

Ιταλία: Εστιατόριο που χρεώνει με βάση… τον χρόνο

22.10.2020 | 18:59 Eνσωμάτωση

Με χρονοχρέωση λειτουργεί εστιατόριο στην Ιταλία προκειμένου να επιβιώσει από τον κορωνοϊό.

Ιταλικό εστιατόριο χρεώνει τους πελάτες του με την ώρα και όχι με βάση την παραγγελία με σκοπό να επιβιώσει οικονομικά εν καιρώ πανδημίας.

Εδώ και δύο εβδομάδες προχώρησε σε αυτήν την καινοτομία με  τη… χρονοχρέωση, αντί για τον λογαριασμό ανά πιάτο που παραγέλλεται.

Έτσι η μία ώρα χρεώνεται 18 ευρώ το άτομο και οι δύο ώρες 26 ευρώ, για φαγητό, νερό και αναψυκτικά, ενώ εξαιρούνται οι παραγγελίες οινοπνευματωδών και καφέ.

Την ίδια στιγμή, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε παρέμβασή του στην ιταλική βουλή, αναφέρθηκε στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στην Ιταλία, αλλά και στην συνεχή αύξηση των κρουσμάτων. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αλλά διαφορετική από εκείνη του περασμένου Μαρτίου», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα διατεθούν άλλα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ από το ιταλικό δημόσιο για την χρηματοδότηση της αναστολής εργασίας, ώστε να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Ο Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν η τηλε-εκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί μόνον για μέρος των μαθητών του Λυκείου και ότι στην συνέχεια θα εξετασθεί αν η χρήση των νέων τεχνολογιών πρέπει να επεκταθεί και στους μαθητές Γυμνασίου.

Νέα μέτρα

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μέχρι το σαββατοκύριακο η κυβέρνηση της Ρώμης μπορεί να εγκρίνει νέα περιοριστικά μέτρα , στο πλαίσιο των προσπαθειών ελέγχου της αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, αν από τις 900 κλίνες των ΜΕΘ που έως τώρα έχουν καλυφθεί, ο αριθμός αγγίξει τις 2.300, τότε η κυβέρνηση Κόντε μπορεί να εξετάσει την επιβολή νέου γενικού lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/10/2020