Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Εκσφενδονίζει εξώδικα και αγωγές ο Λαγός

19.10.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Εκτός κάθε ορίου θεσμικού και άλλου κινείται πλέον και ο καταδικασμένος Γιάννης Λαγός. Από την ασφάλεια των Βρυξελλών έδειξε την αντίληψη που έχει για τους θεσμούς και έστειλε εξώδικο παρακαλώ στην προεδρο της Δημοκρατίας Κατερινα Σακελαροπούλου δια του οποίου την απειλεί πρώτα απ όλα ότι αν δεν του απαντήσει θα προσφύγει στα δικαστήρια και την κατηγορεί ότι παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη με τις δηλώσεις της. Το κείμενο είναι γραμμένο στην καθαρεύσουσα σε γλώσσα στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Γιάννης Λαγός.

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο χρυσαυγίτης καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός.

Μετά από το κακοστημένο και κακοπαιγμένο σώου έξω από το εφετείο στο άκουσμα της καταδίκης του….

«Το υποσχέθηκα. Θα τους κάνω να μην ξέρουν από πού να φύγουνε»
… και την άτακτη αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες όπου κρύβεται, ο Λαγός έφτασε στο σημείο να αποστείλει εξώδικο ακόμα και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο εξώδικο-παρωδία, το οποίο είναι γραμμένον εις άπταιστην καθαρεύουσαν, την οποίον ο Λαγός χρησιμοποιεί συχνά…

κατηγορεί την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για… παρέμβαση στη δικαιοσύνη και της κάνει… συστάσεις για την… Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Το πάει όμως και ένα βήμα παραπέρα απειλώντας με δικαστική προσφυγή αν δεν του απαντήσει!

…..Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών , στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι «υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο» και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

Δεν το βάζει κάτω… από τις Βρυξέλλες

Στο εξώδικο ο Λαγός περιγράφει το μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο της 7ης Οκτωβρίου ως «μερικές χιλιάδες κομματόσκυλα που ωρύονταν» και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ΠτΔ είναι συνηγορεί… με έκνομες ανακοινώσεις … ομοϊδεατών της

«Εν τέλει σας πληροφορώ, ότι δεν έγινε κάποια ιστορική δίκη, όπως οι ομοϊδεάται σας λέγουν. Η ιστορία δεν γράφεται στα δικαστήρια με νομικούς κώδικας, αλλ’ στους εθνικούς αγώνας με όπλα ».

Για την ώρα ο Γιάννης Λαγός έχει ταμπουρωθεί στις Βρυξέλλες. Αν δεν λάβει αναστολή, αναμένεται η άρση της ασυλίας του από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στη συνέχεια, εφόσον δεν βρίσκεται στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές θα εκδόσουν ευρωπαικό ενταλμα σύλληψης, το οποίο η Ιντερπόλ θα διαβιβάσει στη βελγική αστυνομία που θα αναλάβει τη σύλληψή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020