Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οι «κόκκινες» περιοχές της Αττικής – Στο στόχαστρο οι νέοι

19.10.2020 | 21:17 Eνσωμάτωση

Με τον φόβο της πανδημίας και την ανησυχία για την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων ζουν πλέον οι Αθηναίοι. Στις γειτονιές που φωλιάζει ο ιός, οι κάτοικοι κινούνται με μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Ακόμη και στο πάρκο με μάσκα και αποστάσεις. Με την Αττική να πλησιάζει επικίνδυνα το lockdown, οι πολίτες, αν και δεν είναι ακόμη υποχρεωτικό, παίρνουν οικειοθελώς μέτρα και φορούν μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους.

Η πλατεία Βικτωρίας, όπου καταγράφηκε μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων, ο Άγιος Παντελεήμονας που συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και η περιοχή της Ομόνοιας, βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών στην Αττική.

«Σαρώνει» τους νέους ο κορωνοϊός

340 ράπιντ τεστ πραγματοποίησαν σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Θησείο. Βρέθηκαν 8 θετικά, με μέση ηλικία τα 21 έτη.

Η 19χρονη Ελπίδα Κουτσογιάννη από το ξεκίνημα της πανδημίας έβαλε τέλος στις νυχτερινές εξόδους.

«Δεν έρχομαι σε επαφή με πολλά άτομα, προσέχω τι ακουμπάω».

Ραντεβού… συνωστισμού στο Θησείο

Σαν να μην βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας συμπεριφέρονται, σύμφωνα με την Μαρία Δέτση, ιδιοκτήτρια περιπτερού, ορισμένοι νέοι άνθρωποι που κάθε Σαββατοκύριακο δίνουν «ραντεβού συνωστισμού», όπως λέει, στο Θησείο.

«Είναι σαν να μην τρέχει τίποτα, λες και δεν υπάρχει κορωνοϊός».

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται την Τρίτη στην καρδιά της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος. Στόχος, να πραγματοποιηθούν χιλιάδες τεστ στους πολίτες που κινούνται  στο κέντρο της Αθήνας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020