Ελλάδα

Γεμάτες οι μισές ΜΕΘ κορωνοϊού της χώρας – Προσφορά της Βουλής 50 κρεβάτια

19.10.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Στην τελετή παράδοσης 50 νέων κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία παραβρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας τη σημαντική ενίσχυση που προσφέρει η προσθήκη αυτή στο σύστημα υγείας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα ενισχυθούν κι άλλα νοσοκομεία με νέες κλίνες, ενώ υπογράμμισε ότι θα δρομολογηθούν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπου χρειαστεί.

Αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς τα αυξημένα κρούσματα έχουν ως συνέπεια να αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και κατά συνέπεια οι ασθενείς που χρήζουν εντατικής θεραπείας.

278 κλίνες μεθ για κορωνοιό διαθέτει η χώρα μέχρι στιγμής με τις 113 να είναι κατειλημμένες. Τη μεγαλύτερη πίεση δέχονται οι μονάδες στην Αττική όπου από τα 132 κρεβάτια στα 77 βρίσκονται διασωληνωμένοι ασθενείς και 55 κλίνες μένουν κενές για covid περιστατικά.

Συνολικά η χώρα διαθέτει 951 κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Αυτή είναι η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σωτηρία, που εγκαινίασε σήμερα ο πρωθυπουργός, προσφορά της Βουλής των Ελλήνων. Συνολικά 50 κρεβάτια εντατικής θεραπείας παραδόθηκαν σήμερα.

Τα πρώτα 12 κρεβάτια θα λειτουργήσουν άμεσα. Γιατροί και νοσηλευτές μετακινούνται από άλλα νοσοκομεία για τα στελεχώσουν τη μονάδα, ενώ θα γίνουν και προσλήψεις

Έως το τέλος του χρόνου το σχέδιο του υπουργείου Υγείας προβλέπει ότι στα νοσοκομεία της χώρας θα υπάρχουν 1200 κλίνες εντατικής θεραπείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020