Ελλάδα

Στο κόκκινο πολλές περιοχές της χώρας – Συναγερμός σε Αττική και Θεσσαλονίκη με την αύξηση κρουσμάτων

19.10.2020 | 13:28 Eνσωμάτωση

Συνεργεία απολύμανσης «σάρωσαν» από νωρίς το πρωί όλα τα σχολικά κτίρια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα Covid-19 καθώς και το δημαρχείο στις Συκιές.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια προληπτικών τεστ διάγνωσης της Covid-19. Με την ολοκλήρωση των τεστ στον τομέα καθαριότητας, σε προληπτικό έλεγχο θα υποβληθούν εργαζόμενοι στους τομείς των Μικροέργων, Πρασίνου και οι ηλεκτρολόγοι, και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο και στο ΚΕΠ, για να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες.

Στο κόκκινο ξανά η Αττική

Έξω από τον σταθμό του Θησείου διεξάγονται σήμερα τα rapid test με πολλούς κατοίκους της πόλης να σπεύδουν να εξεταστούν. Οι πολίτες ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των ειδικών φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις.

Αύριο Τρίτη συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος με σκοπό να διεξάγουν πάνω από 5.000 τεστ.

Επαναληπτικά τεστ στα Γιάννενα

Ο κόσμος πειθαρχεί και στα Γιάννενα, φοράει παντού μάσκες, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για την πόλη. 23 κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες στα Γιάννενα ενώ στους 37 έχουν φτάσει οι διασωληνώμένοι.

Επαναληπτικά τεστ γίνονται στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου στο οποίο βρέθηκαν 14 θετικά κρούσματα.

Καταγγελίες για συνωστισμό στο Ηράκλειο

Εικόνες συνωστισμού παρουσιάζονται στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Εξαιτίας καθυστερήσεων που είχαν πτήσεις μαζεύτηκαν πολλοί ταξιδιώτες στις αίθουσες με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να τηρηθούν αποστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020