Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Πάγωσε η κοινή γνώμη με την πρόταση της Εισαγγελέως

19.10.2020 | 20:29 Eνσωμάτωση

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, μίλησε ο κ. Θανάσης Καμπαγιάννης δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σχολιάζοντας την πρόταση της Εισαγγελέως.

Νωρίτερα έξω από το εφετείο ο κ. Καμπαγιάννης, προχώρησε σε μια σκληρή δήλωση λέγοντας ότι η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου είναι «εισαγγελέας υπεράσπισης μιας ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι υπάρχει πολιτικό στοιχείο στην απόφαση της εισαγγελέως, ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, υπογράμμισε ξεθάρα πως «εμείς δεν κάνουμε δίκες προθέσεων».

«Εμείς κρίνουμε με βάση αυτά που ακούμε, με βάση την πρόταση της κυρίας εισαγγελέως και εκ του αποτελέσματος. Αυτό που ακούσαμε σήμερα δεν ήταν μια πρόταση εισαγγελικής λειτουργού, ήταν μία πρόταση που αντιστοιχεί σε συνήγορο υπεράσπισης. Η σημερινή πρόταση υπερακόντισε και τις προτάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ο κ. Λαγός για παράδειγμα δεν ζήτησε αναστολή και δόθηκε αυτεπαγγέλτως».

Σχολιάζοντας την στάση της Εισαγγελέως της έδρας, ο κ. Καμπαγιάννης σημείωσε ότι «νιώσαμε σε αυτή τη δίκη μόνοι μας. Νιώσαμε ότι δεν υπήρχε πλάτη της εισαγγελικής αρχής. Δεν υπήρχε κάποιος να περιφρουρεί τη νομιμότητα. Εξ αρχής είχαμε αυτή την εκτίμηση, δεν παρεξενευτήκαμε με την αθωωτική πρόταση που δεν υιοθετήθηκε από το δικαστήριο και το ίδιο ελπίζουμε κι εκτιμούμε ότι θα γίνει και τώρα.

Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια απόφαση που δεν θα θολώσει την ιστορικότητα της απόφασης της 7ης Οκτωβρίου».

Ένα ενα τα επιχειρήματα που ανέπτυξε στο σκεπτικό της η εισαγγελέας είπε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι αν αφεθούν ελεύθεροι θα διαπράξουν αδικήματα.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμπαγιάννης στάθηκε στα όσα έζησαν οι ίδιοι από το 2015 και μετά.

«Ζήσαμε την συνεχιζόμενη δολοφονική βία της Χρυσής Αυγής σε βάρος δικηγόρων. Χτύπησαν την Ευγενία Κουνιάκη και την Ελευθερία Τομπατζόγλου. Τις χτύπησαν ομάδες Χρυσαυγιτών. Γνωρίζουμε στο πετσί μας ότι ήταν συνεχιζόμενη η δολοφονική δράση».

Αναφορικά στα λευκά ποινικά μητρώα, ο κ. Καμπαγιάννης υπενθύμισε την καταδίκη του Μιχαλολιάκου για κατατοχή εκρηκτικών υλικών για οργανώσεις ακροδεξιές που έκαναν τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2020