Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός και μηδενικά μέτρα προστασίας σε πλατείες

18.10.2020 | 19:57

Μία ανάσα πριν τον πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα μέσα σε ένα δεκαήμερο αυξήθηκαν από 6 σε 86. Πολλοί κάτοικοι ανησυχούν, όμως δε λείπουν και οι απερίσκεπτοι.

Χορεύοντας με τον…κορωνοϊό

Χαλαροί οι Θεσσαλονικείς, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και ακόμη πιο απτόητοι οι νέοι, που δε χάνουν την ευκαιρία να διασκεδάζουν σε δρόμους και πλατείες, αψηφώντας τον κίνδυνο διασποράς.

Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο στην πλατεία Αριστοτέλους ήταν αρκετό για να συγκεντρωθούν οι νέοι και να επιδοθούν σε αγκαλιές και ξέφρενο γλέντι.

Επικίνδυνη η αύξηση κρουσμάτων

Η Θεσσαλονίκη είναι ένα βήμα πριν μπεις στο επίπεδο τρία. Στις 5 Οκτωβρίου μετρούσε δύο κρούσματα, ενώ τώρα έφτασε τα 78 με διαρκώς αυξανόμενη τάση.

Έρευνα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που τον μήνα Αύγουστο δήλωνε ότι στα λήμματα της πόλης ο ιός πια δεν ήταν ανιχνεύσιμος, σήμερα κάνει λόγο για αύξηση 290% στη συγκέντρωση.

Ένα βήμα πριν μπει στο επίπεδο τρία, η πόλη δείχνει να κινείται σε δύο ρυθμούς. Από τη μία ο εμπορικός κόσμος που φοβάται ότι ένα δεύτερο lockdown θα είναι θηλιά στον λαιμό του και από την άλλη ένα μεγάλο ποσοστό νέων που μετατρέπεται σε κινητές βόμβες κορωνοϊού χωρίς ίχνος ανησυχίας.

Συναγερμός για 14 μαθητές – αθλητές

Αθλητές συλλόγων διαφόρων αθλημάτων που προπονούνται σε δημοτικό γυμναστήριο είναι οι 14 μαθητές σχολείων του δήμου Νεάπολης – Συκεών που βρέθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες θετικοί στον κορωνοϊό.

Το γεγονός αυτό, όπως τα υπόλοιπα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε υπηρεσίες του ίδιου δήμου, έχουν θέσει τη διοίκηση του δήμου επί ποδός, με τις απολυμάνσεις να είναι εντατικές και συνεχείς.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Ελλάδα