Ελλάδα

Κορωνοϊός: Κάτω των 40 ετών τα μισά κρούσματα κορωνοϊού

18.10.2020 | 20:04

Από τα 482 χθεσινά κρούσματα, το 45% ήταν άτομα 18 έως 39 ετών, ενώ υπάρχουν και 40 παιδιά που νόσησαν μέσα σε 24 ώρες. Και ενώ έρχονταν στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, αστυνομικοί έκλειναν κατάστημα στην Πάτρα που δεν τηρούσε κανένα μέτρο. Μάλιστα, όπως θα δούμε, οι πελάτες τους έβρισαν χυδαία.

Απίστευτες εικόνες σε καφέ της Πάτρας, στην οδό Αγίας Τριάδος…

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ έρχονται αντιμέτωποι με ένα αδιανόητο σκηνικό, μπαίνοντας σε καφενείο της Πάτρας, στο οποίο διαπίστωσαν μεγάλο συνωστισμό.

Θαμώνες εναντίον αστυνομικών

Οι αστυνομικοί μόλις ενημερώνουν πως έχουν γίνει παραβάσεις των μέτρων προστασίας, δέχονται χυδαία φραστική επίθεση από τους θαμώνες, ενώ παράλληλα δημιουργούνται και επεισόδια μεταξύ πελατών!

Στο σημείο έφθασε ισχυρή δύναμη της ΕΛ.ΑΣ, η οποία προχώρησε στο κλείσιμο του καταστήματος για έναν μήνα, λόγω της παράβασης των μέτρων, αλλά και επειδή δεν είχε άδεια λειτουργίας.

Την ίδια ώρα, μεγάλη ήταν η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ το βράδυ του Σαββάτου στην Πάτρα, καθώς αστυνομικοί επενέβησαν σε τρία σημεία στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, της Πατρέως και της Γεροκωστοπούλου για να απομακρύνουν τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, μη τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός «σημαδεύει» τους νέους 

45% κρουσμάτων
18-39 ετών

40 παιδιά έως 18 ετών

Μέση ηλικία κρουσμάτων
39 έτη

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν συνεχώς ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι. Και τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν καθημερινά. Από τα 482 κρούσματα στου Σαββάτου το 45% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών ενώ υπάρχουν και 40 παιδιά που νόσησαν μέσα σε 24 ώρες. όσον αφορά στη μέση ηλικία , είναι τα 39 έτη

Η ηλικιακή κατανομή των κρουσμάτων δείχνει ότι οι νέοι, που κυκλοφορούν και περισσότερο, βρίσκονται στο στόχαστρο του ιού και το ανησυχητικό είναι ότι εύκολα μπορούν να τον μεταδώσουν στις ευπαθείς ομάδες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/10/2020

Ελλάδα