Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το MEGA στα Ιωάννινα με τα 256 ενεργά κρούσματα

17.10.2020 | 20:06

Μέσα σε λίγες ώρες η εικόνα στα Ιωάννινα είναι εντελώς διαφορετική. Μια πόλη που όλοι οι κάτοικοι φορούν μάσκες σε κάθε τους μετακίνηση. Ο φόβος ότι η περιοχή βρίσκεται μια ανάσα από το lockdown, έχει κυριεύσει τους πολίτες.

Μετά την Κοζάνη που βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε και τα Ιωάννινα. Και ήταν ξεκάθαρος. Εφαρμόστε πιστά τα μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Τα ενεργά κρούσματα στην πόλη είναι 256, με αυξητική τάση, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521. Η κατάσταση είναι οριακή.

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει και στα σχολεία αλλά και στο πανεπιστήμιο με ανησυχία για την επόμενη ημέρα να είναι εμφανής.

Οι επόμενες ώρες θα κρίνουν και την τελική απόφαση. Εάν δηλαδή Τα Ιωάννινα θα γίνουν η δεύτερη πόλη που θα εφαρμοστεί το lockdown.

Στην περιοχή θα αρχίσουν άμεσα δειγματοληπτικά γρήγορα τεστ με στόχο να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού. Οι συσκέψεις θα είναι καθημερινές και τα στοιχεία που θα έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες θα κρίνουν εάν τελικά η περιοχή μπει σε κόκκινο συναγερμό.

Διάχυτος ο φόβος

Οι πολίτες είναι έντονα θορυβημένοι και πλήρως ενημερωμένοι. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους κάτι που τηρείται. Οι ίδιοι περιμένουν τα επόμενα 24ωρα για να δουν τι θα συμβεί στην πόλη τους.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/10/2020

Ελλάδα