Ελλάδα

Κορωνοϊός – Γηροκομείο στη Γλυφάδα: Χωρίς μέτρα, μάσκες και αποστάσεις στον οίκο ευγηρίας – υγειονομική «βόμβα»

17.10.2020 | 19:52 Eνσωμάτωση

Είναι λίγο πριν τις έξι το πρωί και εργαζόμενες στο γηροκομείο της Γλυφάδας, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα της Covid-19, φτάνουν για να πιάσουν δουλειά. Η υπεύθυνη τους ανοίγει χωρίς να φοράει μάσκα. Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια υποδέχεται τον προμηθευτή και πάλι χωρίς να φοράει μάσκα. Του επιτρέπει μάλιστα, ενώ η δομή είναι σε καραντίνα, να μπει μέσα.

Δεν περνούν παρά μόνο μερικά λεπτά και μια άλλη νοσηλεύτρια ανοίγει την πόρτα σε δύο συναδέλφους της. Ούτε κι αυτή φοράει μάσκα την στιγμή που το γηροκομείο αποτελεί νέα εστία κορωνοϊού. Η κάμερα του MEGA ήταν εκεί.

Ο συναγερμός για το γηροκομείο στην Γλυφάδα σήμανε πριν μια εβδομάδα όταν νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον ιΌ. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε 3 φορές τεστ σε εργαζόμενους και ηλικιωμένους, μέχρι που χθες 5 ηλικιωμένοι βρέθηκαν θετικοί.

Μέσα στη νύχτα όσοι βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν σε Αττικόν και Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα πλέον ξεπερνούν τα δέκα, καθώς εδώ και μια εβδομάδα ο ιός έχει φωλιάσει στον οίκο ευγηρίας. Άλλοι 35 ηλικιωμένοι διαμένουν στη μονάδα, όπου εργάζονται 12 νοσηλευτές.

Τα γηροκομεία αποτελούν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» των υγειονομικών αρχών, κυρίως μετά τα όσα έγιναν στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου μέχρι στιγμής 7 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 35 νοσηλεύονται.

Στο γηροκομείο στη Γλυφάδα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 14 κρούσματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/10/2020