Πολιτική

Βορίδης για βασανισμό ζώων: Εισηγούμαι να γίνει κακούργημα με κάθειρξη 5-10 χρόνια

16.10.2020 | 10:25 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και τροφίμων Μακης Βορίδης σχετικά με την κακοποίηση των ζώων και την πρότασή του να μετατραπεί σε κακούργημα ο βασανισμός τους.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, διαπιστώθηκε ιδίως το τελευταίο διάστημα πως υπάρχουν αποτρόπαιες και άθλιες πράξεις εις βάρος ζώων. Αν και υπήρχε τιμωρητικό πλαίσιο δεν γινόταν διάκριση ανάμεσα σε ηπιότερες και βαρύτερες προσβολές της ακεραιότητας των ζώων.

Συμπλήρωσε πως όταν έχουμε να κάνουμε  με πρόθεση βασανισμού εναντίον των ζώων πρέπει να βαρύνει το νομικό πλαίσιο καθώς οι πλημμεληματικές ποινές δεν είναι αρκετές για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.

«Για αυτό έλαβα την απόφαση να εισηγηθώ στο Κοινοβούλιο να υιοθετήσει μια νομοθετική ρύθμιση με την οποία ο βασανισμός των ζώων θα αποτελεί πλέον κακούργημα και θα τιμωρείται με κάθειρξη πέντε έως δέκα χρόνια» είπε. Προφανώς, συμπλήρωσε, θα υπάρξει συνεννόηση με το υπιυργείο Δικαιοσύνης.

Η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει μέσα στο 2020.

Στην εκπομπή μίλησε εξάλλου ο ακτιβιστής κατά της κακοποίησης των ζώων Παναγιώτης Μήλας ο οποίος αναφέρθηκε στη συνάντησή του χθες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως είπε, ήταν ένα χρόνιο αίτημα των φιλοζωϊκών οργανώσεων.

Στο μεταξύ στο Σχιστό Περάματος, στο ΔΙΚΕΠΑΖ όπου φιλοξενείται ο Έκτορας, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Μιλά ο κ. Θ. Καμπούρης ένας εκ των κτηνιάτρων που χειρούργησαν το άτυχο ζώο που μαχαιρωσαν ανελέητα. Όπως λέει ο κτηνίατρος, το ζώο είναι πολύ καλύτερα και αναρρώνει. Πάντως ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος και είναι θαύμα που επέζησε.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 16/10/2020