Πολιτική

Ο Ερντογάν «φλερτάρει» με το θερμό επεισόδιο

15.10.2020 | 17:04

Στην εκπομπη LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ καθητής διεθνών σχέσεων για τις ακραίες τουρκικές προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Καιρίδη η Τουρκία φλερτάρει έντονα με το θερμό επεισόδιο. «Επανερχόμαστε στην ένταση του καλοκαιριού. Αντί για πρόσκληση, έχουμε πρόκληση», σημείωσε.

Πρόκληση που όπως ανέφερε η χώρα μας την αντιμετωπίζει «με επιχειρησιακή κινητοποίηση και την διπλωματική υπερδραστηριοποίηση».

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε αφισβήτηση όπως ανέφερε ο κ. Καιρίδης. «Καταγγέλουμε την παραβατικότητα και έχουμε τα επιχειρήματα στην Ευρώπη. Ο Γαλλογερμανικός άξονας ενεργοποιήθηκε. Η δήλωση έρχεται να προκαταβάλει το Συμβούλιο», πρόσθεσε.

«Μπορούμε να αισιοδοξούμε για τα τελικά συμπεράσαμτα του Συμβουλίου αύριο», σημείωσε.

«Η χώρα στέλνει μήνυμα ετοιμότητας για να αποφύγει τον πόλεμο. Για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι έτοιμος να υπερασπιστείς κάθε σπιθαμή δικαιώματος, αυτό κάναμε από τον Έβρο και μετά, με μια ψύχραιμη αποφασιστικότητα. Δεν θέλουμε να παρασυρθούμε στην παγίδα της Τουρκίας για να μας παρουσιάσει εν αδίκω», ανέφερε ερωτηθείς για την πιθανότητα πολεμικής σύγκρουσης με τη γείτονα χώρα.

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να κοροϊδεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ενέργειές της στην ανατολική Μεσόγειο. «Η Τουρκία σήμερα σε επίπεδο εικόνας έχει γίνει ρεζίλι. Πέρα των παρανομιών, δύο φορές δεσμεύτηκε για διάλογο και δύο φορές αποχώρησε. Έχει μεγάλο θέμα ο Τούρκος και ανοίγει ο δρόμος για κυρώσεις».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/10/2020

Πολιτική