Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτοψία του MEGA στο εργοστάσιο «Ήλιος» μετά τα κρούσματα

15.10.2020 | 18:28 Eνσωμάτωση

Στις εισόδους θερμομετρήσεις, στον προθάλαμο γάντια στα χέρια και νάιλον καλύμματα στα παπούτσια και αμέσως μετά ο χώρος παραγωγής που θυμίζει χειρουργείο. Οι υπάλληλοι με μάσκες, σε αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλον, μπροστά από τα μηχανήματα και στο βάθος το αναψυκτήριο και η κουζίνα που απολυμαίνονται διαρκώς. Το εργοστάσιο της εταιρείας μπαχαρικών «Ήλιος» άνοιξε ξανά μετά τα 13 κρούσματα κορωνοϊού της περασμένης εβδομάδας και οι υπεύθυνοι μας ξεναγούν και μας δείχνουν πως οι κανόνες υγιεινής τηρούνται ευλαβικά.

Τα μέτρα ασφαλείας πλέον από το πρώτο βήμα. Στον προθάλαμο φορέσαμε πάνω από τα ρούχα την ειδική στολή των υπαλλήλων και προχωρήσαμε στα ενδότερα έχοντας κάνει και εμείς την απαραίτητη θερμομέτρηση.

Το εργοστάσιο είχε αναστείλει τη λειτουργία του στις 7 Οκτωβρίου όταν 13 από τους 50 υπαλλήλους διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Από τα τεστ που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως είχε νοσήσει ακόμα ένας εργαζόμενος.

Οι 14 υπάλληλοι που έχουν νοσήσει παραμένουν σε καραντίνα ασυμπτωματικοί και όλα δείχνουν πως την επόμενη εβδομάδα θα επιστρέψουν στη δουλειά.

Μετά την αρχική ανησυχία, οι υπάλληλοι που είδαν και ζουν τα μέτρα ασφαλείας που πήρε η εταιρεία τους, δηλώνουν σίγουροι ότι δεν κινδυνεύουν στο χώρο εργασίας τους.

Η παραγωγική διαδικασία συνεχίζεται και η ομαλότητα στο εργοστάσιο της «Ήλιος» φαίνεται να έχει επιστρέψει.

Οι υπεύθυνοι τονίζουν ότι με ψύχραιμα και σωστά βήματα έκαναν τα απαραίτητα για να προστατέψουν τους υπαλλήλους τους και με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ τα κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/10/2020