Ελλάδα

Καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο την Παρασκευή

15.10.2020 | 18:15

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, αναφορικά με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων για την Παρασκευή, που προβλέπει καταιγίδες στα δυτικά.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ναι μεν θα έχουμε κάποιες βροχές στη δυτική και βορειοδυτική χώρα κυρίως, δηλαδή στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά, και ενδεχομένως και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Αλλά τα έκτακτα δελτία επιδείνωσης του καιρού, από όπου και αν βγαίνουν, δεν είναι για “χόρταση”. Στο τέλος θα βγάζουμε έκτακτα δελτία και δε θα μας πιστεύει άνθρωπος».

«Δε φαίνεται ότι θα έχουμε κάποια οργανωμένη κακοκαιρία, δεν φαίνεται ότι θα έχουμε εκτεταμένες βροχοπτώσεις. Ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, στο βόρειο τμήμα του Ιονίου και στην Ήπειρο θα έχουμε κάποιες ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της Παρασκευής», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Την ίδια ώρα που θα έχουμε καταιγίδες σε αυτές τις περιοχές, στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε θερμοκρασίες 27-28 βαθμούς, και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, και στη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/10/2020

Ελλάδα