Καιρός

Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

15.10.2020 | 16:51

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση με στόχο το κυβερνητικό αεροσκάφος και τον Νίκο Δένδια. Είκοσι λεπτά κράτησαν αιχμάλωτο στον αέρα οι Τούρκοι το κυβερνητικό αεροσκάφος στην πτήση του από το Ιράκ πίσω στην Αθήνα σε ένα ακόμα καψώνι που στόχο είχε να προκαλέσει και άλλο την Ελλάδα.

Αν και  οι Τούρκοι είχαν εγκρίνει την πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους πάνω από την Τουρκία με προκλητικό τρόπο λίγο αργότερα άλλαξαν γνώμη. Η πτήση που μετέφερε τον Νίκο Δένδια απογειώθηκε 06:50 Αθήνα με άφιξη στην Βαγδάτη στις 10:00 στις 20:20 και μετά από μία μικρή περιπέτεια λόγω βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος απογειώθηκε από  την Βαγδάτη και για 20 λεπτά πετούσε σε κύκλους μέχρι να ανάψουν το πράσινο φως οι Τούρκοι και να φτάσει το embraer στην Αθήνα στις 00:15 Η προκλητική κίνηση δείχνει την τουρκική ενόχληση για την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στο Ιράκ o οποίος και από την Βαγδάτη κατήγγειλε την τουρκική προκλητικότητα

Η Αθήνα αντέδρασε άμεσα και οι πρώτες εξηγήσεις μετά το ελληνικό διάβημα στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα έκαναν λόγο για τεχνικό λάθος στην συνέχεια οι Τούρκοι με θράσος έκαναν λόγο για παρεξήγηση και έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν και τα ρέστα

«Εμείς τους επιτρέψαμε να περάσουν χωρίς καθυστέρηση. Εκείνοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης. Ήταν απαραίτητο να αντιδράσουμε έτσι για την ασφάλεια του Έλληνα υπουργού»

Στα νέα fake news της Τουρκίας η Αθήνα απάντησε μέσω κύκλων του ΥΠΕΞ πως και βέβαια είχε ζητηθεί έγκαιρα άδεια και οι Τούρκοι με την συμπεριφορά τους δημιούργησαν όχι μόνο θέμα στα ελληνοτουρκικά αλλά και ζήτημα ασφάλειας πτήσεων αναγκάζοντας το αεροσκάφος να καίει καύσιμα και να φτάσει σε οριακό σημείο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/10/2020

Καιρός