Πολιτική

Ελληνοτουρκικά: Γαλλογερμανικό τελεσίγραφο στην Τουρκία

15.10.2020 | 16:56 Eνσωμάτωση

Μια εβδομάδα περιθώριο προκειμένου να αποσαφηνίσει τις θέσεις της έδωσαν στην Άγκυρα,  Γαλλία και Γερμανία, κατηγορώντας την Τουρκία ότι συνεχίζει να προκαλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις πράξεις της στην Ανατολική Μεσόγειο, με το Oruc Reis και τώρα το Kanuni.

Αυτό αποκαλύπτει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters, που υπενθυμίζει πως μετά τις ευρωπαϊκές προσπάθειες να μειωθεί η ένταση στην περιοχή, η Τουρκία ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν εκ νέου σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι σαφές σε εμάς ότι η Τουρκία συνεχίζει να προχωρά σε προκλητικές ενέργειες, κάτι που είναι απαράδεκτο» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν –Ιβ Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τους ομολόγους του από τη Γερμανία και την Πολωνία.

Σε ό,τι αφορά στα της Συνόδου Κορυφής, δεν αναμένονται αποφάσεις για κυρώσεις, ωστόσο το θέμα της Τουρκίας θα συζητηθεί αύριο.

Η Αθήνα ελπίζει ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής θα μπει μια σαφής πρόταση για την Τουρκία που να κάνει πιο απτή την προοπτική των κυρώσεων. Ερωτηματικό παραμένει το τι στάση θα κρατήσουν οι Ουγγαρία, Ιταλία και Ισπανία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/10/2020