Ελλάδα

Απεργία: Κανονικά θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πέμπτη

15.10.2020 | 08:23

Σε απεργιακούς ρυθμούς κινείται σήμερα, Πέμπτη, η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Σημειώνεται ότι δε θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία τα σωματεία εργαζομένων σε ΟΑΣΑ και ΟΣΥ καθώς και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.

Επομένως, κανονικά θα κινούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την αναστολή της στάση εργασίας που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό, καθώς και στο Τραμ. Κανονικά θα γίνουν και τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

«Μερική ικανοποίηση των αιτημάτων μας»

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Ηλίας Μανιατάκης, πρόεδρος εργαζομένων Τραμ, είπε ότι τα Μέσα θα κινηθούν κανονικά «επειδή υπάρχει μερική ικανοποίηση των αιτημάτων», ωστόσο αν και τα υπόλοιπα δεν ικανοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί, θα προχωρήσουν σε νέες απεργίες.

Ο κ. Μανιατάκης ανέφερε ότι το επιβατικό κοινό προσαρμόζεται στα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που ισχύουν στα ΜΜΜ.

«Όλοι είναι κανονικά με τις μάσκες τους και με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε το επιβατικό κοινό να είναι ασφαλές».

Σχετικά με τις ώρες αιχμής στα ΜΜΜ, ο πρόεδρος εργαζομένων Τραμ σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια για να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια του Τραμ μέχρι την στάση «Βουλιαγμένη», ενώ υπάρχει αίτημα να ανοίξει και η γραμμή που πάει στο Σύνταγμα.

«Με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, μέχρι τα Χριστούγεννα θα φτάσει στο Σύνταγμα».

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 15/10/2020

Ελλάδα