Πολιτική

Σκάνδαλο OIL ONE: Κάτι «βρωμάει» στο Κερατσίνι, δηλώνει ο Αλεξιάδης

15.10.2020 | 10:45 Eνσωμάτωση

Στην πολύκροτη και ομιχλώδη υπόθεση του περιβαλλοντικού σκανδάλου της Oil One αναφέρθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ζήτημα δημόσιας υγείας και περισσότερο των μικρών παιδιών που εισπνέουν σχεδόν καθημερινά τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE έθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τρύφων Αλεξιάδης σε παρέμβασή του στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μετά και την αναφορά του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης «σίγουρα κάτι βρωμάει  ως προς το τι γίνεται με την αντιμετώπιση των μυρωδιών στη συγκεκριμένη περιοχή, που δεν ειναι θέμα αισθητικό αλλά θέμα υγείας όλων, κυρίως των παιδιών.

Η κυβέρνηση να δωσει άμεσα λύση

»Υπάρχει λοιπόν ευθύνη της πολιτείας να φυσήξει αέρας δικαιοσύνης και να λυθούν αυτά τα ζητήμητα. Είναι ευθύνη και των κυβερνητικών βουλευτών και της Περιφέρειας  και της κυβέρνησης να δώσουν λύση. Εμείς με σαφήνεια στηρίζουμε και τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και το δήμο Περάματος. Υπάρχει μια τροπολογία που πρέπει να κατατεθεί και να λύσει το πρόβλημα, πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Ανέφερε, ακόμη πως  «βρωμάει επίσης κάτι στον Πειραιά με κάτι υποθέσεις λαθρεμπορίας που λιμνάζουν σε δικαστικές αίθουσες σε ατέρμονες διαδικασίες».

Περιβαλλοντικό σκάνδαλο οι εγκαταστάσεις της OIL ONE

Για το ζήτημα που έφθασε μέχρι τον Άρειο Πάγο, μίλησε νωρίτερα στην εκπομπή ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος.

Πρόκειται για περιβαλλοντικό σκάνδαλο, υποστήριξε ο δήμαρχος και τόνισε πως αν και υπέδειξαν στην ελληνική κυβέρνηση ποιος έχει την ευθύνη για την έντονη δυσοσμία στην περιοχή της Δραπετσώνας, δυο εισαγγελείς του Πειραιά έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο.

Τώρα, το μόνο μέσο που έχει η πόλη για να αμυνθεί, είναι η αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου περιγράφοντας την έκπληξή τους για την τόσο γρήγορη απόφαση για ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους της Δραπετσώνας. Αυτό που ζητούν είναι η υπόθεση να ξανανοίξει.

Μάλιστα, στις εκθέσεις του Αστεροσκοπείου και του Δημόκριτου σχετικά με τη ρύπανση που προκαλείται από τις δραστηριότητες της εταιρείας Oil One, έρχεται να προστεθεί και το ΑΠΘ επιβεβαιώνοντας ότι η πηγή του προβλήματος στην περιοχή είναι η Oil One.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς δεν άκουσαν τα ιδρύματα και αποφάσισαν με μια προκαταρκτική εξέταση ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει από εκεί.

Ο κ. Βρεττάκος εξήγησε πως το βενζόλιο που παράγεται στο εργοστάσιο, μια καρκινογόνος ουσία, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται στο 5 ετησίως για να θεωρείται ασφαλές, βρίσκεται στο 8,5.

Το πρόβλημα για τον δήμαρχο δεν είναι η εταιρεία, αλλά η κυβέρνηση που βλέπει το τεράστιο πρόβλημα μέσα στον οικιστικό ιστό και δεν λαμβάνει μέτρα.

Ο δήμος της περιοχής έχει καταθέσει πρόταση νόμου, η οποία λέει ότι οι συγκεκριμένες δραστηριότητες πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 15/10/2020