Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για «κόκκινες» περιοχές και διασωληνωμένους

14.10.2020 | 13:25

Προβληματισμό προκαλούν οι νέες εστίες κορωνοϊού που εμφανίζονται σε αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, αφού όσο γρήγορη είναι η εξάπλωση της επιδημίας τόσο αργός είναι ο περιορισμός της.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται η Κοζάνη με 216 ενεργά κρούσματα κι ακολουθούν τα Γιάννενα με 213 ενεργά κρούσματα και η Πέλλα με 213.

Αττική

Ανησυχητικά ενεργός παραμένει ο κορωνοϊός και στην Αττική, αφού παρά τη σταθεροποίηση των κρουσμάτων, το λεκανοπέδιο παραμένει στην πρώτη θέση της λίστας των ημερήσιων κρουσμάτων με 170 νέες μολύνσεις το περασμένο 24ωρο, σε σύνολο 408 στην επικράτεια.

Το περασμένο 24ωρο έξι ασθενείς με κορωνοϊό κατέληξαν, ενώ 89 νοσηλεύονταν σε μηχανική υποστήριξη δίνοντας «μάχη» για να κρατηθούν στη ζωή, οι περισσότεροι άνω των 70 ετών και με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με την ηλικία των ασθενών να μετατοπίζεται διαρκώς προς τα πάνω το τελευταίο διάστημα και τους ειδικούς να αναμένουν αύξηση των κρουσμάτων με την έλευση του χειμώνα, η δημιουργία νέων κλινών στην Αττική είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/10/2020

Ελλάδα