Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Την Δευτέρα οι ποινές – Τι γίνεται με τα ελαφρυντικά

10.10.2020 | 13:20

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ποινών στους ενόχους χρυσαυγήτες βρίσκεται το δικαστήριο.

Η ώρα των ποινών φτάνει για τα μέλη της Χρυσής Αυγής που κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα το πρωί μετά από τρεις συνεδριάσεις το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον Νίκο Μιχαλολιάκο και τα υπόλοιπα μέλη του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή αλλά και τα μέλη των ταγμάτων εφόδου.

Η εισαγγελέας της έδρας έχει εισηγηθεί την απόρριψη όλων των αιτημάτων περί ελαφρυντικών των καταδικασθέντων πλην ενός που ωστόσο δεν αφορά τα μέλη του πρώην πολιτικού συμβουλίου της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Απολογία» στους ενόχους

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση… «μετάνοιας» της εισαγγελέως της έδρας, Αδαμαντίας Οικονόμου, για την εισήγηση της για τα ελαφρυντικά, προς τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Aλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου ο οποίος χαρακτήρισε το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο “ξυπόλητους Έλληνες που ήρθαν έξω και φωνάζανε”.

Με το βλέμμα στις ποινές

Μετά την ανακοίνωση της κρίσης του Δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά, το δικαστήριο θα εισέλθει στο κρίσιμο ζήτημα των ποινών.

Για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση βρίσκονται αντιμέτωπα με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή των 15 ετών.

Το χρονικό πλαίσιο ωστόσο έκδοσης της απόφασης δεν είναι σαφές καθώς υπάρχουν συνεχείς ανατροπές στο χρονοδιάγραμμα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/10/2020

Ελλάδα